Administrator     În viata unui popor exista fapte de extrema importanta, care pot determina însasi existenta lui. Aceste fapte, transmise din generatie în generatie, sunt marturii ale destinului istoric lasate posteritatii. Multe dintre ele au fost realizate cu mari sacrificii de adevaratii martiri ai neamului care si-au dat viata pentru tara, neam si libertate.
     În fiecare an, de Înaltarea Domnului, românii îsi îndreapta privirea si spre Cer, acolo unde se afla eroii neamului, cei care s-au jertfit pentru tara!
     Cu prilejul acestei zile, cu dubla semnificatie pentru poporul român,  presedintele Sorin Brasoveanu a transmis  un mesaj de suflet: ”Omagiem astazi, dupa traditie, de ziua Înaltarii Domnului si eroii neamului. Eroii poporului român, cu nume cunoscute, dar mai ales necunoscute, unii stiuti doar de Dumnezeu, acele personalitati care au demonstrat, chiar prin sacrificiul suprem, ca pun interesele comunitatii sau ale natiei mai presus decât interesele proprii. Ei au contribuit la continuitatea noastra ca natie. Astazi suntem datori si onorati, în acelasi timp, sa îi omagiem pe cei care s-au dovedit a fi cei mai bravi aparatori ai neamului românesc si ai interesului national, pentru care au adus jertfa propriilor vieti. Sa ne înclinam si noi toti – copiii strabunilor nostri martiri – cu adânca emotie si respect, în fata jertfei celor care au faurit poporul român si au aparat cu pretul vietii lor granitele patriei. Sa presaram pe mormintele lor, lacrimile recunostintei, aprinzând, totodata, o lumânare care sa le lumineze calea în vesnicie!".
    
      Pentru a-i cinsti asa cum se cuvine, Primaria Bacau în colaborare cu Garnizoana Bacau au organizat o festivitate oficiala de depunere a unor coroane de flori la mormântul eroilor cazuti în lupta pentru eliberarea neamului. Manifestarea a avut loc în Cimitirul Central, începând cu ora 12.00, unde au fost prezenti reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean Bacau, militari activi sau în rezerva si veterani.
     În aceeasi zi, la Cercul Militar Bacau, începând cu ora 9.00, Garnizoana Bacau a organizat împreuna cu Serviciul Istoric al Armatei, simpozionul cu tema “Pe aici nu se trece – 100 de ani de la marile batalii duse de Armata României în vara anului 1917”.
     Manifestari similare au avut loc si în judet, la Sarata, Târgu Ocna, Dofteana si Oituz, evenimentele de comemorare bucurându-se de prezenta vicepresedintelui Silviu Pravat, iar la Darmanesti si Moinesti a participat vicepresedintele Consiliului Judetean, Marius Gheorghita.

Close Search Window