Administrator

    Basarabenii din Dubasarii Vechi si bacauanii din Saucesti au marcat duminica, 13 august, înfratirea comunelor de pe cele doua maluri ale Prutului. Oficialii din cele doua comune s-au întâlnit la Saucesti, unde în prezenta presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, si a subprefectului Valentin Ivancea, a fost semnat acordul de înfratire dintre cele doua localitati.
    ”Este un moment important în istoria actuala a comunei pentru ca vorbim despre un acord de parteneriat si colaborare pe multiple planuri - economic, social si cultural” a declarat presedintele Sorin Brasoveanu.
    „Iata asadar cum, dumneavoastra, domnilor primari ai comunelor Saucesti si Dubasarii Vechi, faceti ca intentia de ieri sa devina fapta astazi, deschizând o noua poarta catre Uniunea Europeana. În acest fel, administratiile locale din Saucesti si din Dubasarii Vechi, dovedesc un real interes pentru dezvoltarea comunitatilor pe care le conduc” a precizat subprefectul judetului Bacau, Valentin Ivancea.
    La rândul sau, primarul comunei Saucesti a tinut sa sublinieze ospitalitatea de care s-a bucurat în Republica Moldova dar si deschiderea pentru cooperare la nivelul administratiei locale: ”Am primit invitatia domnului primar de a vizita Dubasarii Vechi si am fost acolo. Nu m-am simtit acasa la parintii mei cum m-am simtit acolo, în casa fratilor nostri. Este un popor extraordinar de ospitalier, o comunitate de oameni harnici. Nu exista deosebire între limba noastra de peste Prut si limba noastra de aici. Este o singura limba, un singur popor, dar istoria a facut ca sa ne desparta. Avem o istorie comuna, un trecut, un prezent si, speram, un viitor comun”.
    Delegatia din Dubasarii Vechi a fost condusa de primarul Vitali Casian, alaturi de care s-au aflat reprezentanti ai primariei si consilieri locali.
    „Acordul de înfratire cu comuna Saucesti este un moment unic pentru noi si a fost posibil datorita implicarii si sustinerii venite din partea a doi oameni inimosi, domnul Gheorghe Brega - fost vicepremier al guvernului Moldovei si domnul Sorin Brasoveanu, presedinte al Consiliului Judetean Bacau. Drumul este abia la început si vrem ca pe viitor sa avem o strânsa colaborare. Ne dorim sa gasim teme comune pe învatamânt iar copiii din scolile noastre sa aiba proiecte comune” a precizat Vitali Casian, primarul din Dubasarii Vechi.

Close Search Window