Administrator


 

     Ministrul Transporturilor a participat la o intalnire de lucru in judetul Bacau Ministrul Transporturilor, Alexandru Razvan Cuc s-a aflat joi, 13 aprilie, în Bacau pentru a evalua la fata locului problema infrastructurii judetului. Vizita de lucru survine ca urmare a  demersurilor facute de autoritatile locale si judetene pentru a transmite ministerului de resort problemele cu care se confrunta în gestionarea cailor rutiere din judet, dar si în domeniul aeronautic sau feroviar. În cadrul vizitei, ministrul transporturilor a avut discutii punctuale cu presedintele Consiliului Judetean Bacau - Sorin Brasoveanu, primarul municipiului Onesti - Nicolae Gnatiuc si primarul Bacaului - Cosmin Necula. Pe toata durata vizitei, ministrul a fost însotit de senatorul Dragos Benea - presedintele PSD Bacau, avîndu-i alaturi pe parlamentarii Lucian Sova, Ionel Floroiu, Constantin Dunava, Claudiu Ilisanu, Miron Smarandache si Teodora Sotcan, precum si pe subprefectul judetului, Valentin Ivancea. De asemenea, au mai fost prezenti directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Stefan Ionita, Valentin Cimpuieru, director ROMATSA, Oana Chelaru, directorul Aeroportului International ”George Enescu” Bacau, precum si  Ovidiu Laicu, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi.
     În deschiderea conferintei de presa organizata la Centrul de Afaceri si Expozitii, senatorul Dragos Benea a prezentat principalele probleme de infrastructura din judetul Bacau, respectiv podul de pe DN 11, km 129+831 din municipiul Onesti (unde ministrul s-a deplasat personal), stadiul contractului la soseaua de centura a municipiului Bacau, evaluarea si prioritizarea lucrarilor de reparatii si întretinere a sectoarelor de drum national ce  tranziteaza judetul Bacau.
Ministrul transporturilor a dat asigurari ca vor fi identificate solutii punctuale pentru fiecare obiectiv de infrastructura adus în discutie: ”Vizita în judetul Bacau se încadreaza în seria de vizite pe judete, regiuni, pentru ca infrastructura de transport trebuie vazuta în totalitatea ei pentru a oferi cetatenilor servicii conexe de transport. Pulsul proiectelor se ia din teren, de la constructori si pâna la autoritatile locale, cu care este necesar sa avem o colaborare strânsa în identificarea si rezolvarea problemelor cu care se confrunta comunitatile locale. În ceea ce priveste soseaua de centura a municipiului Bacau, va pot spune ca a avut nesansa unui constructor neserios, antreprenor care nu s-a mobilizat, nu a alocat resurse, astfel încât CNAIR a transmis antreprenorului turc înstiintarea de reziliere a contractului urmând sa-i execute si garantia de buna executie pentru recuperarea avansului care i-a fost alocat. În momentul de fata, se va prelua amplasamentul de catre Companie, iar în cursul semestrului doi vom initia procedura de achizitie pentru proiectare si executie pentru acest obiectiv. Un alt subiect îl constituie situatia podului de la Onesti, îl astept pe domnul primar cu o noua expertiza tehnica, dupa care podul va fi preluat si reabilitat de catre CNAIDR. De asemenea, am avut discutii cu domnul presedinte pentru modernizarea Drumului National 11, obiectiv la care s-a mai intervenit si anul trecut. Anul acesta avem asigurata finantarea pentru turnarea de covoare asfaltice, urmând ca în perioada imediat urmatoare sa încercam sa accesam fonduri de la institutiile financiare internationale pentru un portofoliu mai vast de proiecte de reabilitare si modernizare a unor DN-uri, printre care si DN11. De asemenea, am purtat discutii si pentru reabilitarea altor sectoare de drum national si ma refer aici la DN 2F, Bacau – Vaslui si DN 2G, Comanesti – Ghimes.
     Un ultim subiect aflat pe agenda discutiilor de astazi este legat de investitia care trebuie facuta de catre ROMATSA la Noul Turn de control de pe Aeroportul International George Enescu Bacau. Am primit asigurari de la domnul director Valentin Cimpuieru ca pâna la data de 01 noiembrie turnul va fi operational
”, a declarat Ministrul Transporturilor.
     La finalul întâlnirii, presedintele Consiliului Judetean, Sorin Brasoveanu, a apreciat sprijinul oferit de parlamentarii bacauani pentru implementarea unor obiective de investitii. ”Vreau sa multumesc parlamentarilor social democrati de Bacau si în special domnului senator Benea, pentru sprijin. Ma bucura determinarea domnului ministru de a implementa proiectele de investitii ce vizeaza infrastructura rutiera si vreau sa ne tinem de cuvant. Sper sa onoreze invitatia de a inaugura împreuna lucrarile de modernizare de la Aeroportul International ”George Enescu” Bacau”, a conchis presedintele Brasoveanu.

 

Close Search Window