Administrator
    Silviu Ionel Pravat, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau a participat astazi, 4 august la vernisajul expozitiei ”Portile de fier ale Moldovei”, organizata la Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu”. Expozitia este dedicata Centenarului luptelor de la Marasesti, Marasti, Oituz si se înscrie într-o serie mai ampla de manifestari dedicate acestui moment istoric. Astfel, în data de 15 septembrie va avea loc un simpozion cu tematica dedicata luptelor din 1917 de pe frontul Moldovei.
    Parteneri în organizarea acestei expozitii sunt Muzeul Militar National ”Regele Ferdinand I”, filialele Bacau si Constanta, Asociatia Româna pentru Promovarea si Istoria Aviatiei si Asociatia pentru Traditii Militare Române ”Regimentul 3 Artilerie”.
    ”Ma bucur sa fiu alaturi de dumneavoastra la aceasta manifestare care ne aminteste, o data în plus de importanta unica a acestui moment. Consider ca toate evenimentele care rememoreaza fapte istorice sunt mai mult decât binevenite, sunt necesare. Pentru ca istoria este cea mai frumoasa lectie care trebuie spusa copiilor nostri. Felicit echipa care a contribuit la organizarea acestui eveniment si vreau sa cred ca toti punem umarul pentru a ne contrui un viitor în care sa nu mai repetam greselile trecutului”, a afirmat vicepresedintele Silviu Ionel Pravat.
    Luptele de pe ”Frontul de Foc – Marasesti, Marasti, Oituz” din vara anului 1917 au însemnat o etapa decisiva pentru existenta statala a României si ulterior pentru evenimentele anului 1918. ”Am încercat prin aceasta expozitie sa surprindem un mic moment din luptele memorabile din acel an si, în egala masura am dorit sa aducem un omagiu celor care au cazut pe aceste fronturi”, a subliniat si Marius Istina, sef sectie Logistica, Informatizare si Educatie Muzeala.
    În cadrul vernisajului, preotul Simion Purice, de la Parohia Grozesti-Oituz a prezentat volumul omagial ”Valea Oituzului – Jertfa unui neam. 100 de ani de la împlinirea cuvintelor ”Pe aici nu se trece”.
    Expozitia va ramâne deschisa pâna pe data de 20 septembrie 2017.

Close Search Window