Administrator


Începând de astazi, 18 septembrie 2017, bacauanii si în principal copiii beneficiaza de servicii medicale oferite într-un spatiu renovat, modernizat si dotat conform standardelor europene. Aceasta pentru ca în aceasta dimineata a fost inaugurata cladirea în care functioneaza Compartimentul de Primiri Urgente (C.P.U.) – Pediatrie .


Proiectul de reabilitare si extindere a fost demarat la finele anului 2014, în 2015 banii necesari au fost alocati dar, datorita unor întârzieri de ordin birocratic, lucrarile au fost începute în iunie anul trecut. Într-un timp record, de aproximativ un an au fost realizate lucrari complexe de interventie asupra cladirii. Aceasta avea nevoie urgenta de reparatii capitale pentru ca, realizata în anul 1978, era construita din elemente prefabricate asamblate în situ. Conform concluziilor prezentate în raportul de expertiza tehnica, la demararea lucrarilor, starea cladirii prezenta degradari accentuate la nivelul corpului cu regim de înaltime parter amplasat la strada principala, în dreapta corpului de cladire principal. Astfel, ceea ce pâna nu de mult erau doar câteva camere subdimensionate de primiri urgente, acum e un compartiment în adevaratul sens al cuvântului – complex, modern si dotat la cele mai înalte standarde. Noul CPU este compus dintr-un un cabinet de urgente majore, un cabinet de interventii minore, o sala cu paturi, una de resuscitare, un spatiu de triaj pacienti si o sala de asteptare.


”Inauguram astazi noul Compartiment de Primiri Urgente – Pediatrie, o lucrare ampla de reparatii capitale. Este înca o piesa din ceea ce înseamna proiectul integrat de investitii în sanatate, de la nivelul judetului Bacau. Investitia depaseste 1,3 milioane de Euro iar eu, personal, ma bucur ca am reusit sa acceleram ritmul si am finalizat proiectul în acest an. Ramâne acum ca dumneavoastra, cei ce lucrati aici sa oferiti serviciile necesare si, mai mult, sa empatizati cu principalii beneficiari, copiii si parintii care vor calca pragul acestei unitati medicale”, a afirmat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.


La rândul sau, senatorul Dragos Benea, prezent la momentul inaugural a dorit sa sublinieze implicarea noii echipe din administratia publica locala, în urgentarea lucrarilor : ”Aceasta investitie a fost gândita la finalul anului 2014, sumele au fost prevazute în buget în 2015 si, nu ascund faptul ca mi-as fi dorit ca proiectul sa fi fost finalizat în timpul mandatului meu. Din pacate a fost o întârziere de aproape un an, timp în care eliberarea autorizatiei de construire a ramas la faza de documentatie uitata în sertar. În iulie 2016, actualul primar al municipiului Bacau a deblocat situatia, a eliberat avizele necesare dupa care, într-un tempo accelerat s-au realizat toate lucrarile de interventie cuprinse în proiect astfel încât acum ne aflam la momentul final. Va doresc mult succes în activitatea dumneavoastra si ma bucur pentru colectivul de aici, deoarece din zona Pediatriei au venit cele mai putine reclamatii obiective, pentru ca aici exista cel mai omogen colectiv si cel mai apropiat de pacienti si de parintii pacientilor ”. Acesta a vorbit si despre urmatorul pas din strategia pentru sanatate din judetul Bacau, respectiv modernizarea pavilionului vechi al Spitalului Judetean de Urgenta. La aceasta ora sunt demarate lucrarile de documentare, au fost discutii pe aceasta tema cu Compania Nationala de Investitii si Guvernul României care s-au aratat interesate sa sprijine initiativa astfel încât în primavara anului 2017 vor fi demarate lucrarile de santier. ”Speram sa mentinem acelasi ritm accelerat si pentru reabilitarea pavilionului vechi al S.J.U. si în primavara anului 2019 sa inauguram si aceasta investitie”, a completat senatorul Dragos Benea.


La inaugurare au participat numeroase oficialitati, între care primarul Cosmin Necula, deputatul Ionel Floroiu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, Adrian Popa, medicul Ioana Dinu, numerosi medici si asistenti din spital – în frunte cu dr. Elena Bilbor, medic sef UPU si asistenta sefa Gina Popovici.


Masurile de interventie asupra cladirii C.P.U. – Pediatrie propuse prin proiect au constat, în principal, în lucrari de reparatii capitale asupra întregii cladiri, lucrari de consolidare, lucrari de reabilitare termica (izolarea termica a peretilor si planseelor, înlocuirea tâmplariei, reabilitarea retelelor de instalatii interioare), lucrari de reamenajare interioara, precum si lucrari de demolare si reconstructie a unor noi functiuni, realizarea unui nou compartiment de primiri urgente, prin demontarea rampei si a copertinei metalice, demolarea zonei de nord a legaturii dintre spital si ambulatoriu, realizarea unei structuri de rezistenta din cadre de beton armat, care s-a extins catre sud, pornind de la interspatiul creat prin dezafectarea fostului compartiment de primiri-urgente.


Valoarea totala a investitiei a fost de peste 1,3 milioane Euro, bani alocati de catre Consiliul Judetean Bacau.

Close Search Window