Administrator


Directia Judeteana pentru Cultura Bacau organizeaza, în data de 16 septembrie 2017, între orele 10 - 12, activitatea „Monumente bacauane la pas" prin care urmareste sa atraga atentia asupra câtorva monumente istorice din centrul orasului Bacau:


1. Ansamblul Curtii Domnesti din Bacau
2. Biserica romano-catolica Sf. Nicolae
3. Situl arheologic de lânga biserica ortodoxa Sf. Nicolae
4. Bustul maiorului Constantin Ene
5. Fosta Primarie si Biblioteca, azi Centrul pentru actiuni de salvare si prevenire a dezastrelor
6. Statuia poetului George Bacovia
7. Palatul Administrativ, sediul Consiliului Judetean Bacau si al Prefecturii Bacau.

 

Cei care doresc sa participe sunt invitati sa fie prezenti în curtea Bisericii Precista, la ora 10, de unde, împreuna cu organizatorii, se vor deplasa pe traseul: Ansamblul Curtii Domnesti din Bacau - Biserica Catolica Sf. Nicolae - Situl arheologic de lânga biserica ortodoxa Sf. Nicolae - Bustul maiorului Constantin Ene - Fosta Primarie si Bibliotec, statuia poetului George Bacovia - Palatul Administrativ. Pe parcurs, va fi prezentat fiecare monument în parte: scurt istoric si descriere arhitectonica, participantii putând face fotografii si pune întrebari.

 

Manifestarea se înscrie ca moment distinct în cadrul ”Zilelor Europene ale Patrimoniului”. În fiecare an, în luna septembrie, milioane de cetateni sunt invitati sa viziteze monumente istorice din întreaga Europa. Editia a XXV-a, din acest an, are ca tema Patrimoniul cultural - Natura - Armonii. Scopul acestei teme este de a sensibiliza generatia tânara, cetatenii, cu privire la cunoasterea si respectarea patrimoniului lor cultural si de a evidentia rolul prezervarii cadrului natural între valorile traditionale cât si cu semnificatie europeana.
 

Close Search Window