Administrator   

     Consilierii judeteni au aprobat în ultima sedinta de consiliu instituirea si acordarea premiilor pentru performante deosebite obtinute la nivel international sportivului Ilie Ionut si antrenorului Calin George. Tânarul sportiv Ilie lonut, în vârsta de doar 24 de ani este legitimat la Clubul Sportiv Stiinta Municipal Bacau si, sub îndrumarea antrenorului Calin George, a reusit o performanta extraordinara, cucerind doua medalii de aur si una de argint la Campionatele Europene de Haltere pentru Tineret, categoria 62 de kilograme, desfasurate în perioada 04-10 decembrie 2016, la Eilat, în Israel.
     Rezultatul materializat prin cele doua titluri de Campion European si cel de Vicecampion European obtinute de Ilie lonut la aceste campionate reprezinta o performanta unica, neegalata pâna astazi, în istoria sportului din judetul Bacau.
     Palmaresul sportivului bacauan nu se limiteaza însa, doar la aceasta realizare. În ultimii patru ani el a obtinut 37 de medalii în competitii nationale si internationale. În anul 2014 a obtinut medalia de argint la Campionatele Europene de Haltere de la Limassol (Cipru), iar în anul 2015 a câstigat trei medalii de aur la Campionatul National de Seniori si Locul I la Cupa României, atât la categoria de vârsta tineret, cât si la seniori. În anul 2015, desi activa înca la categoria de vârsta tineret, a facut parte din echipa României care a participat la Campionatul Mondial de Haltere pentru Seniori din S.U.A., acumulând puncte pentru lotul national în vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Anul 2016 a fost un an deosebit, în care Ilie lonut a câstigat Locul I la Cupa României si reusit sa urce pe cea mai înalta treapta a podiumului la stilul aruncat, cu 158 kg. Si la total, cu 284 kg., facând ca Imnul de Stat al României sa rasune de doua ori în sala din Israel.
     ”Nume sonore ale sportului românesc provin de pe meleagurile bacauane iar judetul nostru se mândreste ca a fost binecuvântat sa daruiasca un numar important de mari personalitati sportive, valori cunoscute si apreciate în tara si în lume. Când performantele sunt realizate de copii si de adolescenti, acestea îsi maresc si mai mult valoarea, iar noi avem datoria sa-i sustinem, sa-i încurajam, astfel încât si mai multi tineri sa-si doreasca sa faca, la rândul lor, performanta. Imaginea judetului nostru devine tot mai favorabila cu fiecare din gesturile si actiunile acestor tineri care, instruiti si educati de îndrumatori cu experienta, îsi arata nu doar valoarea, ci si taria de caracter a unor adevarati campioni”, a motivat presedintele Consiliului Judetean Bacau proiectul de hotarâre.
     Ilie lonut, unul dintre cei mai medaliati sportivi ai Clubului Sportiv Stiinta Municipal Bacau la competitiile internationale este parte a acelor minunati oameni de lânga noi care schimba lumea din jurul lor cu o putere pe care putini o cunosc, care se lupta cu viata si câstiga. Parcursul personal si sportiv al lui Ilie Ionut este cu atât mai impresionant cu cât acest tânar a crescut într-un centru de plasament, unde a fost descoperit de catre antrenorul Calin George care 1-a sprijinit si îndrumat. 

Close Search Window