Administrator


 

 

    Consiliul Judetean Bacau a fost astazi gazda pentru un numar de 13 elevi, membri ai Consiliului Judetean al Elevilor. Prezenta în institutie a elevilor s-a datorat proiectului propus de acestia, ”Membru al Consiliului Judetean Bacau pentru o zi”. Pornind de la realitatea ca o mare parte dintre elevii cu vârste cuprinse între 14-19 ani nu au cunostinte despre aparatul administrativ din România, proiectul a propus diseminarea informatiilor printr-o metoda de învatare non-formala bazata pe conceptul de ”job-shadowing”. În acest fel elevii din clasele a X-a si a XI-a au avut posibilitatea ca pentru o zi sa fie ”umbra” unei persoane care detine job-ul respectiv. Asta înseamna ca cei 13 elevi selectati în urma unui formular de aplicatie au avut ocazia sa vada tot ce presupune activitatea în aparatul administrativ al institutiei, de la tipul îndatoririlor din fisa postului respectivei persoane pâna la abilitatile necesare sau modul de operare al sarcinilor de serviciu. Participarea la sedinta ordinara a Consiliului Judetean a fost un bun moment pentru acestia sa vada modul de lucru al consilierilor ca si modalitatea prin care o initiativa în folosul comunitatii devine proiect de hotarâre, este dezbatuta în plen, aprobata si transpusa în practica. ”Prin realizarea acestui proiect ne dorim sa avem o imagine mai clara asupra rolului Consiliului Judetean si a sferei lui de influenta si cred ca am putea chiar deprinde o serie de cunostinte din domeniul administrativ care sa conduca la o optiune de orientare în cariera”, a precizat unul dintre membrii Consiliului Judetean al Elevilor.
    ”Ne-am bucurat sa va avem alaturi de noi si sper ca ziua de astazi v-a convins ca o cariera în domeniul administrativ este o provocare frumoasa iar gândul de a sti ca lucrezi pentru semeni este o motivatie suficienta. Speram sa va avem printre noi, ca si colegi, cât de curând”, a fost urarea presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.
    ”A fost o experienta interesanta si utila. Eu, de pilda am ”lucrat” astazi ca si consilier la cabinetul presedintelui, am învatat multe lucruri noi si chiar am îndeplinit câteva sarcini din fisa postului (evident sub coordonarea consilierilor de la cabinet). M-am bucurat sa vad ca atât eu cât si colegii mei am fost foarte bine primiti iar institutia a dat dovada de receptivitate. Sunt sigur ca vor urma si alte actiuni de acest fel, în parteneriat, Consiliul Judetean al Elevilor si Consiliul Judetean Bacau”, a afirmat Adrian Lazarescu, presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor.


Close Search Window