Administrator


Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Nicolae Gnatiuc, primarului municipiului Onesti, si Irinel George Tofan, reprezentantul firmei CONEST SA au semnat astazi, 05 aprilie 2017 contractul de finantare ce prevede reabilitarea sectiilor: Medicina interna, Neurologie si ORL-Oftalmologie ale Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onesti.


Evenimentul s-a desfasurat într-un cadru festiv la care au participat si Oana Mihaela Secara, managerul Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onesti, Cornelia Gireada si Mariana Mitruti, directori executivi în cadrul Consiliului Judetean Bacau.

Obiectivul contractului se realizeaza în baza asocierii Judetului Bacau cu Municipiul Onesti aprobata prin  Hotarârea Consiliului Judetean nr. 10/23.01.2014, respectiv Hotarârea Consiliului Local Onesti nr. 8/30.01.2014. Contributia Consiliului Judetean Bacau constând în finantarea în procent de 90% a investitiei, cu exceptia documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii, a expertizelor si a altor studii de fundamentare, puse la dispozitie cu titlu gratuit prin grija Consiliului Local Onesti.

Spitalul Municipal Onesti dispune de o capacitate de 573 de paturi si functioneaza într-o cladire centrala pusa în functiune în anul 1965, în suprafata construita de 3800mp, cu Subsol+parter+7 etaje, careia i s-au alaturat în anul 1970, respectiv 1980, alte doua corpuri de cladire: cladirea Boli infectioase cu o suprafata construita de 3000 mp si cladirea Maternitatii cu o suprafata de 1800 mp.

Investitia propusa vizeaza modernizarea sectiilor de Medicina interna, Neurologie si ORL-Oftalmologie din cadrul Spitalului Municipal Onesti – sectii care nu au beneficiat pâna acum de nici un fel de lucrari de acest tip, astfel încât, atât finisajele cât si instalatiile interioare sunt uzate fizic si moral.

'La preluarea mandatului de presedinte al Consiliului Judetean am promis ca una dintre prioritatile mandatului meu va fi continuarea investitiilor în Sanatate. Când e vorba despre sanatatea bacauanilor, nimic nu este prea mult. Semnarea acestui contract de  finantare vine sa întareasca acest lucru. Daca avem în vedere faptul ca Spitalul Municipal din Onesti asigura asistenta medicala  pentru peste 180.000 de locuitori ai Onesti-ului si ai localitatilor de pe Valea Trotusului cred ca pot afirma ca acest proiect este unul cu un impact major pentru comunitatea judetului Bacau', a declarat Sorin Brasoveanu.

Valoarea totala a investitiei este de 7 605,256 mii lei ( 1 733,708 mii Euro), durata de executie a lucrarilor este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Acest proiect vine sa completeze investitiile realizate la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onesti, în luna octombrie fiind inaugurat Compartimentul de Primiri Urgenta. Compartimentul dispune de un computer tomograf de ultima generatie fiind unul dintre cele mai performante din tara. Investitia se cifreaza la 1.820,806 mii Euro si s-a realizat cu fonduri de la Consiliul Judetean (95%) si bugetul local (5%).

Este unul din cele mai moderne Compartimente de Primiri Urgente (CPU) din tara si are ca model sectia de Urgente de la Spitalul Judetean de Urgenta Tg. Mures

Close Search Window