Administrator



     În Sala Mare a Consiliului Judetean Bacau a avut loc astazi, 10 august, la initiativa domnului Sorin Brasoveanu, presedinte o sedinta de lucru care a adus în prim plan o serie de probleme punctuale pentru beneficiarii de finantari prin Programul National de Dezvoltare Locala (P.N.D.L.). Din partea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi (D.R.D.P) au fost invitati si au participat la discutii domnul Laicu Ovidiu, director, domnul Zbarnea Constantin, inginer, doamna Zbarnea Marinela, inginer si domnul Vasiliu Iulian, sef sectie Bacau, alaturi de 24 dintre  primarii localitatilor din judetul Bacau care au proiecte câstigatoare prin P.N.D.L. dar si consultantii si proiectantii implicati în elaborarea documentatiilor tehnice.
    ”Aceasta a fost o masa rotunda al carei scop a constat în a gasi solutii punctuale legate de problemele tehnice aferente documentatiilor premergatoare semnarii contractelor de finantare. Am convocat întâlnirea pentru a pune fata în fata primarii, consultantii, proiectantii si reprezentantii D.R.D.P. Iasi, cu scopul de a gasi raspunsuri la problemele din acest moment. Vorbim despre cele peste 62 de obiective privind drumuri comunale, satesti, poduri si podete, drumuri judetene precum si cele 30 de obiective ce vizeaza retelele de apa si canalizare. Este nevoie sa gasim rapid solutii pentru a elimina timpii morti dat fiind faptul ca avem un termen limita solicitat de M.D.R.A.P, respectiv 30 noiembrie 2017. Trebuie, de aceea, sa avem o cooperare si o colaborare  mai buna si mai multa flexibilitate pentru a gasi cele mai bune solutii la solicitarile cerute de Minister în întocmirea documentatiei tehnico-economice”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

    Reamintim faptul ca, în luna iulie a acestui an, prin programul P.N.D.L., judetul Bacau a obtinut finantari pentru 172 de proiecte, în valoare de peste 827 de milioane de lei. Acesti bani vor finanta obiective precum construirea, reabilitarea si modernizarea de gradinite si scoli, construirea si modernizarea de unitati sanitare, sisteme de alimentare cu apa si canalizare, drumuri judetene, comunale si satesti, poduri si podete, iluminat public s.a.m.d.
     P.N.D.L. reprezinta sursa principala de finantare pentru infrastructura locala si are la baza principiul conform caruia în fiecare localitate din tara trebuie sa fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile sanatate, educatie, apa–canalizare, energie termica si electrica, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultura, culte, locuire si sport.
     În acest sens, Programul National de Dezvoltare Locala stabileste cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanta nationala, care sustin dezvoltarea echilibrata a tarii, fiind structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbana a municipiilor si oraselor, respectiv infrastructura la nivel judetean.

Close Search Window