Administrator

     Alesii judetului s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2017 în sedinta ordinara a Consiliului Judetean Bacau. Ordinea de zi a cuprins 15 proiecte de hotarâri, fiecare dintre ele cu impact asupra comunitatii bacauane. Fie ca a fost vorba despre aprobarea contului de executie bugetara aferent primului trimestru din acest an sau despre atribuirea licentelor de traseu, despre proiecte în parteneriat cu Universitatea ”V. Alecsandri”  sau cu Asociatia Judeteana de Fotbal, materialele aflate în mapa consilierilor au fost dezbatute în comisii, lucrate amendamentele, aprobate.
     Unul dintre punctele importante a fost alegerea noului vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau în persoana lui Silviu Ionel Pravat. Cu un numar de 24 de voturi din totalul de 34 de judeteni prezenti, Silviu Pravat s-a impus în fata contracandidatului la aceasta functie, consilierul Cezar Olteanu, propunerea PNL. Silviu Pravat îl înlocuieste pe Ionel Floroiu, vicepresedinte în mandatul 2012-2016 care si-a înaintat demisia la finele anului 2016 ca urmare a alegerii în functia de deputat în urma alegerilor parlamentare. Noul vicepresedinte a fost propus si validat pe lista consilierilor judeteni în ultima sedinta de consiliu ca urmare a vacantarii mandatului consilierului Dorian Pocovnicu.
     Membri noi au fost alesi si la Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Bacau (A.T.O.P.). Subprefectul Valentin Ivancea a fost validat ca membru de drept iar Carmen Dima, consilier judetean a fost desemnata ca membru în comisie. ”Va multumesc pentru încrederea acordata si sper ca alaturi de dumneavoastra sa facem ca A.T.O.P -ul sa fie eficient în favoarea cetateanului”, a precizat Valentin Ivancea, subprefect.
     Ordinea de zi a sedintei a cuprins si aprobarea contului de executie bugetara pe primul trimestru din 2017 a judetului Bacau ca si trecerea unui teren de 83 mp, din municipiul Bacau, str. Spiru Haret, nr. 2, din domeniul public al judetului în domeniul public al municipiului.
     Regia Autonoma Aeroportul International ”George Enescu” din Bacau a supus dezbaterii bugetul de venituri si cheltuieli aferent anului 2017, care a fost aprobat fara modificari.
     Consilierii judeteni au votat si actualizarea programului public de transport persoane prin servicii regulate pentru perioada 2014-2019, pe unele trasee judetene iar o serie de societati de transport au primit licente de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judetean de persoane prin curse regulate speciale. Aceste servicii se efectueaza de catre operatorii de transport în baza licentei de traseu si a caietului de sarcini aferent, eliberat de catre consiliile judetene cu avizul agentiilor teritoriale ale Autoritatii Rutiere Române. Noile licente de traseu deservesc în mod special zone limitrofe municipiului unde asigura transportul personalului angajat la societati de productie (textile - confectii, componente electromecanice si electronice etc).

     Un moment emotionant în cadrul sedintei l-a constituit interventia Prefectului judetului, Maricica Cosa. Fost consilier judetean timp de 2 mandate, aceasta a tinut sa îsi exprime recunostinta fata de fostii colegi, alaturi de care s-a format ca specialist în administratia publica locala. ”Astazi îmi iau la revedere de la cei alaturi de care m-am format în administratie. Am început acest drum în 2008, alaturi de presedintele Dragos Benea si de dumneavoastra, propusa de o echipa a Partidului Conservator. Cred ca, daca esti un om cerebral niciodata nu poti uita radacinile din care provii, locul unde te-ai format ca si om în administratia publica locala. Ma simt emotionata pentru ca formarea mea a început aici, printre dumneavoastra. Am considerat ca acceptând functia de prefect nu înseamna o despartire de Consiliul Judetean, proiectele judetului sunt foarte importante pentru Institutia Prefectului si îmi doresc în continuare o buna colaborare cu dumneavoastra domnule presedinte si cu fostii mei colegi”.
     La rândul sau, Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau a punctat, poate cel mai important aspect, parteneriatul: ”cred ca împreuna cu domnul subprefect, în echipa completa vom avea o colaborare buna pentru ca sunt foarte multe lucruri de facut. Simt ca timpul îsi pune în fiecare zi amprenta si ne preseaza cu tot ceea ce avem de realizat pentru judet”.
 

Close Search Window