Administrator
    Conducerea Consiliului Judetean Bacau, Fundatia elvetiana ”Terres des Hommes”,  si reprezentanti ai D.G.A.S.P.C. Bacau si Directiei de Sanatate Publica au avut astazi o întâlnire de lucru, prilejuita de implementarea proiectului ”Suport pentru infrastructura sociala, de sanatate si educatie în judetul Bacau”, SHINE.
    La începutul acestui an, Fundatia ”Terres des Hommes” a propus un plan concret de activitati pentru investitii ce urmeaza a fi realizate, ca o completare a proiectului derulat de Consiliul Judetean Bacau, în parteneriat cu UNICEF România -  „Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii”.
    Obiectivul proiectului-suport, care va dura doi ani, este de a implementa investitii în infrastructura în cele 45 de comunitati din Bacau în care se lucreaza deja prin proiectul UNICEF, cu scopul de a sprijini serviciile de educatie, sanatate si sociale acordate copiilor.
    În cadrul întâlnirii de astazi au fost prezentate initiativele demarate pâna acum. Astfel, au fost ”radiografiate” 21 de localitati, comune, orase si un municipiu, în care, într-o prima etapa au avut loc întâlnirile cu autoritatile locale iar în a doua etapa, echipa de proiect, prin intermediul focus-grupurilor a avut întâlniri cu parinti si copii. Au fost analizate si centralizate toate nevoile exprimate de acestia, la aceasta ora fiind finalizata lista prioritatilor pentru 5 din cele 21 de localitati. Este vorba despre comunele Dealu Morii, Sarata, Corbasca, Poduri si municipiul Moinesti. Nevoile copiilor dar si ale parintilor si profesorilor se refera la necesitati imediate, la o serie de lipsuri cu care se confrunta în activitatea zilnica dar, vizeaza si obiective pe termen lung. Fie ca a fost propusa reabilitarea dispensarului medical, sau constructia unei sali de sport, a unui teren de joaca, reparatii la cladirilor scolilor sau dotarea laboratorului de informatica dar si deschiderea de centre multifunctionale, tip after school si centre de zi, toate aceste propuneri au fost discutate si prioritizate.
    ”Este un proiect binevenit prin care, Fundatia Terre des Hommes, utilizând infrastructura deja creata de UNICEF si Consiliul Judetean Bacau va completa activitatile propuse prin investitii atât în constructii cât si în logistica (de pilda, dotari ale cladirilor existente, scoli, cabinete medicale etc.). Rolul Consiliului Judetean Bacau este de partener care coordoneaza si faciliteaza suportul si comunicarea cu institutii ale administratiei publice locale, cu alte institutii deconcentrate dar si cu alti actori ai societatii civile”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau. Acesta a oferit si câteva solutii punctuale unor probleme întâmpinate de echipa proiectului, în vizitele pe teren.
    Trebuie mentionat si ca o parte dintre nevoile identificate în cele 21 de localitati se regasesc deja pe lista proiectelor care au fost aprobate pentru finantare, în luna iulie a acestui an, prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Close Search Window