Administrator
    Consiliul Judetean Bacau a fost astazi 23 august 2017, gazda unei întâlniri de lucru la care au participat reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie Bacau, ai Consiliului Judetean Bacau, ai Primariei Onesti si ai Universitatii ”V. Alecsandri” din Bacau. Sectorul agricol a fost reprezentat de participanti din cadrul Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Bacau si ai Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Secuieni. S-a discutat punctual despre un numar de 4 propuneri de proiecte, finantate prin fonduri europene pentru care Camera de Comert Bacau a înaintat deja scrisorile de intentie catre Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est.  
    Propunerile de proiecte care ar putea fi finantate prin Programul Operational Regional (POR), axa prioritara 1 – ”Promovarea transferului tehnologic”, se refera la înfiintarea Parcului Stiintific si Tehnologic ”Tehnocity” Onesti, la Centrul de Transfer Tehnologic pentru Certificarea si Controlul Calitatii Produselor Agroalimentare – Agrocert si la Dezvoltarea activitatilor de transfer tehnologic în cadrul Centrului de Informare Tehnologic ”CIT IND-TECH NORD-EST Bacau”. De un interes deosebit s-a bucurat si propunerea pentru gasirea surselor de finantare pentru zona industriala a orasului Onesti dar si elaborarea ghidului de investitii a judetului Bacau.
    Ca rezultat imediat al acestei întâlniri va fi creat un grup de lucru, cu reprezentanti ai tuturor institutiilor prezente la masa rotunda, grup care se va ocupa exclusiv de creionarea si ducerea la bun sfârsit a acestor proiecte. Este o munca dificila având în vedere faptul ca este nevoie de parteneriate între institutii publice dar si private, de gasirea surselor financiare pentru partea de cofinantare ce trebuie alocata proiectelor dar si de conceperea si implementarea activitatilor concrete. ”Vorbim despre proiecte foarte importante pentru judetul nostru. Va trebui sa analizam bine posibilitatile noastre de cofinantare, pentru ca este vorba despre sume consistente (de pilda cofinantarea pentru înfiintarea Tehnocity Onesti se ridica la suma de 6 milioane de Euro, 50% din valoarea totala a proiectului), vom realiza o prioritizare a propunerilor si, în functie de ceea ce putem face, vom înainta proiectele. Subliniez însa faptul ca vom încerca sa gasim solutii pentru toate aceste propuneri pentru ca vorbim despre investitii nu numai utile dar mai ales necesare. Unele sunt chiar vitale pentru economia unei întregi zone, cum sunt cele de la Onesti”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Close Search Window