Administrator




    Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviu Pravat a participat duminica, 2 iulie 2017 la Hârja, la suita de evenimente organizata sub egida ”Sf. Voievod Stefan cel Mare – model de credinta si filantropie”. Initiatorii acestui adevarat maraton socio-cultural au fost Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, Asociatia ”Sf. Voievod Stefan cel Mare – Hârja” si Scoala Gimnaziala Sf. Voievod Stefan cel Mare – Onesti. 
    Copiii din Centrele de zi ”Sf. Dionisie Exiguul” si ”Sf. Nicolae” au sustinut emotionante momente artistice alaturi de Grupul Folcloric ”Fluierasul”.
    Un moment cu o semnificatie profunda a fost reprezentat de inaugurarea si sfintirea de catre Înaltpreasfintitul Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, a Centrului Multifunctional de Economie Sociala. Proiectul Asociatiei ”Sf. Voievod Stefan cel Mare – Hârja” a fost realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau si propune copiilor si tinerilor din zona dar si din întregul judet alternative pentru petrecerea în mod util a timpului liber dar si posibilitatea de a învata meserii traditionale. Si, poate cel mai important, le ofera acestora deprinderea de a realiza lucruri frumoase care sa aduca bucurie celor din jur. Pentru ca vorbim despre produse care vin din atelierele de olarit, croitorie populara, confectie si broderie traditionala, deschise în cadrul Centrului.
    De altfel, parteneriatul dintre asociatia din Hârja si Consiliul Judetean Bacau este unul cu state vechi. ”Împreuna cu Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, cu Consiliul Judetean Bacau, Prefectura Bacau, Primaria Oituz si alte institutii ale administratiei publice locale ne-am propus sa venim în sprijinul copiilor aflati în dificultate si sa promovâm valorile culturale si spirituale autohtone în rândul tinerilor si persoanelor vârstnice”, a subliniat presedintele asociatiei, pr. Ilarion Mâta. Initiata în 2012, la propunerea Înaltpreasfintitului Parinte Ioachim, asociatia a pus în practica un amplu proiect social-medical si cultural-educational dedicat vârstnicilor si tinerilor. ”Peste 100 de batrâni din centrul social-medical rezidential, 20 de vârstnici îngrijiti la domiciliu si 40 de copii de la Centrele de zi sunt sustinuti de 70 de angajati la care se adauga numeroase cadre didactice voluntare implicate în educatia slujirii aproapelui în cadrul celor patru Centre de Creatie, arta si traditie populara si a celor trei Centre de tineret si voluntariat care ofera anual, peste 400 de tineri si 150 de cadre didactice voluntare la toate activitatile Asociatiei de la Hârja”, a prezentat pr. Ilarion Mâta câteva dintre rezultatele acestui proiect de suflet.

Close Search Window