Administrator
    Conducerea Asociatiei Regionale de Fotbal si Atletism din landul Westfalia, Germania s-a aflat astazi, 23 august 2017 în vizita la Consiliul Judetean Bacau. Delegatia a fost condusa de Gundolf Walaschewski, presedintele Asociatiei, alaturi de care s-au aflat Manfred Schnieders, vicepresedinte, Oliver Topp, membru în Comitetul de Arbitri si Cristian Sava, presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal (A.J.F.) Bacau. Oficialii s-au întâlnit cu presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu iar discutiile au vizat posibilitatile de implicare a autoritatilor în activitatile sportive de masa, în special promovarea fotbalului în rândul copiilor si tinerilor.
    ”Delegatia din Westfalia se afla în aceasta perioada în Bacau ca urmare a parteneriatului încheiat cu A.J.F. Bacau. Colaborarea cu partenerii germani este de data mai veche iar rezultatele obtinute si suportul pe care ni l-au oferit au reprezentat un imbold de a face lucrurile mereu mai bine, de a realiza proiecte noi, de a ne implica mai mult în viata sportiva a comunitatilor bacauane. O dovada în acest sens este initiativa ”AJF Mobil – mingea e în terenul tau”, proiect care, de altfel se deruleaza si cu finantare din partea Consiliului Judetean Bacau. Este un bun exemplu despre modul în care autoritatile publice au înteles potentialul social al sportului, în general si s-au implicat în promovarea activitatilor fotbalistice, în rândul copiilor”, a subliniat Cristian Sava, presedintele A.J.F. Bacau.
    Asociatia Judeteana de Fotbal Bacau are la aceasta ora doua proiecte în implementare, care se realizeaza cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau. Este vorba despre ”AJF Mobil – mingea e în terenul tau” si ”Prin fotbal, o sansa pentru toti!”. Fie ca este vorba despre organizarea de competitii sportive pentru echipe de seniori si juniori sau despre dotarea cu echipament sportiv a scolilor din comunele judetului, activitatile AJF acopera o paleta larga iar principalii beneficiari sunt copiii, în special cei din mediul rural. ”A devenit o traditie a Consiliului Judetean Bacau sprijinirea sportului de masa. Încurajam practicarea diverselor forme de sport si întelegem sa oferim suport institutiilor care activeaza în domeniu. De la proiecte sportive finantate prin Legea 350, pâna la parteneriate si asocieri cu ONG-uri din domeniu, Consiliul Judetean se implica activ în promovarea sportului de masa”, a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.
    În continuarea vizitei de astazi, delegatia germana se va afla în comuna Sarata, unde la scoala din localitate va asista la o competitie fotbalistica între copiii cu vârste între 8 si 12 ani, organizata în cadrul proiectului ”AJF Mobil – mingea e în terenul tau”.


Close Search Window