Administrator
Astazi, 29 august 2019, au fost semnate contractele de proiectare, executie si asistenta tehnica pentru 72 de kilometri de drumuri judetene, dintr-un total de 95 care vor fi reabilitati si modernizati, traseul strabatând comunele Colonesti, Glavanesti, Izvoru Berheciului, Motoseni, Podu Turcului, Rachitoasa si Secuieni.

 

Este una dintre cele mai mari investitii din judet, având în vedere ca vorbim despre 72 de kilometri de drumuri care strabat judetul de la nord la sud. Acest gen de proiecte face diferenta între alesii locali care trebuie sa aiba abilitatea de a atrage fonduri europene din cât mai multe surse”, a subliniat eurodeputatul Dragos Benea, referindu-se la primarii celor 7 comune aflate în parteneriatul acestui proiect.

 

Proiectul este cu atât mai important cu cât reduce discrepanta dintre estul si vestul judetului, mareste atractivitatea zonei de est si, foarte important, prin accesul direct la drumul european E85 asigura conectivitatea cu judetele Neamt, Iasi si Suceava”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

 

Lucrarile sunt finantate din fonduri europene, în cadrul proiectului „Regiunea Nord-Est-Axa Rutiera Strategica 3: Neamt-Bacau, DJ 207D (limita judet Neamt – Traian - DN2F, km 28+000 - 50+254), DJ 241 (limita judet Vrancea- Podu Turcului - Izvoru Berheciului, km 25+000 - 83+368) si DJ 241A (Izvoru Berheciului- Secuieni, km 64+250 - 78+114)”, proiect pentru care a fost semnat contractul de finantare în luna noiembrie 2017.

 

Traseul lucrarilor de reabilitare si modernizare a fost împartit în trei loturi, respectiv lotul 1 pe DJ 207D, de la limita judetului Neamt, Damienesti, Negri, Prajesti, Traian, lotul 2, pe DJ 241, de la limita judetului Vrancea, prin Podu Turcului, Glavanesti, Motoseni, Rachitoasa, Colonesti si Izvoru Berheciului si lotul 3, pe DJ 241A, de la Izvorul Berheciului la Secuieni.  
Contractele de proiectare si executie semnate astazi sunt pentru loturile 2 si 3, valoarea totala a contractelor fiind de peste 23 de milioane de Euro.  
Concomitent cu lucrarile de interventie asupra drumurilor se vor realiza, moderniza sau reabilita 134 podete amplasate în continuarea axei santurilor peste 90 de kilometri de santuri si rigole.

 

Implementarea proiectului se realizeaza în cadrul Parteneriatului dintre Judetul Bacau si Comunele Rachitoasa, Damienesti, Izvoru Berheciului, Traian, Colonesti, Podu Turcului, Glavanesti, Negri, Prajesti, Motoseni, Secuieni, coordonatorul de proiect fiind Consiliul Judetean Bacau.

 

În total, pentru toate cele trei loturi mentionate este alocata o suma de aproximativ 41 de milioane de Euro, 95% din acesti bani fiind finantare europeana, restul de 5% reprezentând contributia Consiliului Judetean Bacau, durata de implementare din momentul semnarii contractelor de proiectare si executie fiind de aproximativ 4 ani.  

 

Investitiile vizeaza în mod direct peste 24000 de locuitori din cele 7 comune dar si locuitori ai regiunii în ansamblu, în conditiile în care tronsonul reabilitat este unica si cea mai scurta alternativa de acces la DN 2F si DN 11A, iar prin aceste drumuri nationale la reteaua TEN-T (E 85 si E 581). Peste 57% din lungimea drumului este situat în intravilanul localitatilor si va deservi serviciile publice.

Close Search Window