Administrator


 

Astazi, 4 februarie 2019, de Ziua Internationala a Luptei împotriva Cancerului, gândurile si atentia noastra se îndreapta catre toti cei care lupta, au învins sau au fost învinsi de aceasta boala.
Consiliul Judetean Bacau, împreuna cu Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, prin proiectele demarate, unele dintre ele finalizate, altele în curs de implementare sau în perspectiva, depune tot efortul pentru a asigura bolnavilor de cancer accesul la servicii medicale de înalta calitate si performanta, printre care:
•    Redeschiderea sectiei de Radioterapie si dotarea acesteia cu aparatura de ultima ora, un obiectiv pentru care s-au cheltuit sase milioane de euro si care a constat în construirea si dotarea unei sectii noi cu 24 de paturi. Aceasta beneficiaza de un computer tomograf cu plan tratament (CTP) care stabileste, înainte de iradiere, zona care trebuie tratata si un accelerator de particule care realizeaza iradieri de mare precizie, fara a afecta tesuturile sanatoase din jurul afectiunii tumorale.
•    Aparatura, la data instalarii, era cea mai performanta din tara. Investitia s-a realizat cu finantare de la Compania Nationala de Investitii
•    Aici pot fi tratate peste 70 de tipuri de cancer si pot beneficia de sedinte în jur de 20 de pacienti pe zi, din judetul Bacau si din toata zona Moldovei.
•    Renovarea si dotarea noii Sectii de Oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, investitie în valoare de aproximativ 450.000 Euro, finantata de Consiliul Judetean Bacau, care a venit în completarea celei de Radioterapie.
•    Sectia ofera tratamente de chimioterapie pentru pacientii oncologici.
•    Pe lânga aparatura si dotarile de înalta clasa, Sectia de Oncologie ofera pacientilor bolnavi de cancer si suport psihologic, prin terapii si personal medical specializat.
•    Lucrari de extindere si dotare Buncar II, din cadrul Compartimentului de Radioterapie – investitie care se va realiza în perioada 2018 – 2020.

Tuturor celor care lupta astazi cu aceasta boala, cu credinta în Dumnezeu, le dorim multa sanatate si putere.

Close Search Window