Administrator


În perioada 6-9 iunie 2019, în Bacau, se va desfasura cea de-a treia editie a proiectului ”Alecsandriada”. Evenimentul, organizat de Consiliul Judetean Bacau, în parteneriat cu Municipiul Bacau si Colegiul National „Vasile Alecsandri” va cuprinde întâlniri cu scriitori si critici literari, dezbateri, prezentari de carti, reviste si lansari de carte. Scriitori consacrati, elevi  din România, Republica Moldova si Cernauti si studenti ai Universitatii „Vasile Alecsandri" din Bacau, vor participa la o conferinta cu tema „De la Miorita, la Andrii Popa”.

 

Programul manifestarilor este:
    Joi, 6 iunie 2019:
-    Ora 14.00: Conferinta stiintifica cu tema „Vasile Alecsandri - polimorfismul vietii si operei”,
-    Ora 17.00: Depunerea unei ghirlande de flori la statuia poetului, din Piata Tricolorului si ”În casa poetului” - vizitarea Casei „Vasile Alecsandri" din str. G. Apostu, nr. 9, intrata din anul 2018 în proprietatea Consiliului Judetean Bacau;
-    Ora 18.00: Spectacol de teatru: „Vârciorova. Carantina”, de Matei Millo si Vasile Alecsandri,
-    sustinut de actorii Teatrului Municipal „Bacovia”. Sala mare a Teatrului Municipal „Bacovia" Bacau

    Vineri, 7 iunie 2019:
-    Ora 10.00: Vizitarea Casei Memoriale „Vasile Alecsandri” din Mircesti, jud. Iasi
-    Ora 16.00: „ De la Miorita, la Andrii Popa”. Momente artistice inspirate din creatia lui Vasile Alecsandri. Participa elevi din România, Republica Moldova si Cernauti, precum si studenti ai Universitatii „Vasile Alecsandri" din Bacau. Sala mare a TeatruIui Municipal „Bacovia”
-    Ora 18.00: Decernarea premiilor din cadrul Reuniunilor Culturale „Alecsandriada”. Sala mare a Teatrului Municipal „Bacovia”.

 

    Sâmbata, 8 iunie 2019:
-    Ora 16.00: Festivitatea de premiere a câstigatorilor Concursului National „Alecsandriana”, Colegiul National „Vasile Alecsandri” Bacau

 

Duminica, 9 iunie 2019:
Ora 10.00: Vizita elevilor câstigatori ai Concursului „Alecsandriana” la Casa Memoriala „Vasile Alecsandri” din Mircesti, judetul Iasi.

Close Search Window