Administrator
    Ziua de vineri, 8 martie 2019 a marcat debutul a doua evenimente importante pentru infrastructura judetului Bacau. Este vorba despre semnarea contractului de începere a lucrarilor pentru centura ocolitoare a municipiului dar si pentru drumul judetean DJ 252A, Horgesti-Racatau.   
    Soseaua de centura a municipiului Bacau, pentru care ziua de 8 martie înseamna startul demararii lucrarilor, cuprinde circa 31 kilometri, din care 16 km în profil de autostrada si ”poate nu întâmplator, primii kilometri de autostrada din Moldova încep la Bacau”, a punctat senatorul Dragos Benea. Pâna la aceasta data au fost deja realizate activitatile aferente definirii amplasamentelor, marcajele cu borne de reper si a fost eliberata autorizatia de construire. În cursul saptamânii urmatoare vor avea loc întâlniri cu primarii fiecarui UAT care se afla pe traseul exproprierilor, pentru a fi discutat stadiul real al acestora si planul de parcelare iar Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” va prezenta situatia descarcarilor arheologice pentru coridorul de expropriere. ”Începând de astazi, constructorul are dreptul sa intre în amplasament si sa demareze efectiv lucrarile. Vorbim asadar despre numaratoarea inversa a unui proiect real, primii kilometri de autostrada din judetul nostru si ne mentinem speranta ca cei care lucreaza astazi vor respecta întocmai calendarul asumat al executiei astfel încât, la finalul a 27 de luni sa avem soseaua de centura functionala”, a subliniat deputatul Lucian Sova.
    Cel de-al doilea contract semnat astazi se refera la drumul judetean DJ 252A, Horgesti-Racatau care va fi asfaltat si modernizat pe o lungime de 7,5 kilometri. Valoarea lucrarilor se ridica la 4,1 milioane de euro iar perioada de executie este estimata la 24 de luni, timp la care se adauga trei luni pentru proiectare. În luna iunie a acestui an, lucrarile vor începe asadar la DJ 252A. ”Este un moment important pentru viata locuitorilor acestei zone, una dintre cele mai dezavantajate din judetul Bacau si sunt convins ca reabilitarea acestui drum va fi un imbold pentru revitalizarea economica a comunei Horgesti”, a precizat deputatul Ionel Floroiu la conferinta de presa ce a precedat semnarea contractului.
    În urmatoarea perioada sunt programate activitati pe o serie de alte proiecte de infrastructura, cum sunt semnarea unui al treilea proiect de reabilitare a drumului judetean Motoseni-Stanisesti, dar si publicarea, la sfârsitul lunii aprilie în Sistemul Electronic de Achizitii Publice a anuntului privitor la autostrada Iasi-Bacau-Brasov-Fagaras.
    „Suntem în competitie cu noi însine si este important ca în urmatoarea perioada, locuitorii judetului nostru sa vada ca avem cât mai multe obiective îndeplinite dintre cele pe care ni le-am propus”, a concluzionat senatorul Dragos Benea. 

Close Search Window