Administrator


 

Între 23-25 august 2019, cu începere de la ora 20.00, Filarmonica „Mihail Jora” este gazda unor evenimente în aer liber care vor avea loc în Piata Tricolorului din Bacau.

 

Serile Diasporei” sunt o continuare a editiei de anul trecut, care s-a bucurat de un real succes în rândul publicului spectator bacauan, si sunt dedicate celor care se întorc, cel putin o data pe an, în tara, celor care vin sa-si revada rudele, prietenii, în dorinta de a nu rupe legaturile cu traditiile si cu obiceiurile de care s-au despartit în momentul în care au decis sa-si încerce norocul în alte societati.

 

Împreuna cu Consiliul Judetean Bacau, Filarmonica „Mihail Jora” doreste ca prin aceste zile, în semn de pretuire si respect pentru sacrificiile pe care le fac cei din diaspora, dar si pentru modul în care ne reprezinta în lume, sa le ofere câteva momente de bucurie sufleteasca, la reîntâlnirea cu arta si artistii români reprezentativi pentru locurile pe care le revad cu atâta bucurie si împlinire. Asadar, si în acest an, „Serile Diasporei” continua sa atraga prin programe artistice si prin invitati de seama dintre cei mai iubiti de publicul bacauan.

 

Invitatii primei seri, vineri - 23 august 2019, vor fi cei de la „Groove Garden by Sorin Zlat” (Sorin Zlat - keys & band leader, Robert Patai – voce, Razvan Trifan- saxofon, Alex Man – ghitara, Cristi Dragomir – bas si Laurentiu Stefan – baterie). Stilurile pe care le abordeaza grupul sunt: Gospel, Funk, R&B, Soul, Fusion etc. repertoriul fiind format din piese reorchestrate de la artisti celebri (Gregory Porter, Earth Wind And Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway), dar si compozitii proprii.

 

În cea de-a doua seara, 24 august 2019, începând cu ora 20.00 se vor auzi cele mai îndragite piese din istoria operei (din opere de Mozart, Donizetti, Puccini, Lehár, Verdi etc.). Alaturi de Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” vor participa dirijorul Mihnea Ignat, soprana Gabriela Istoc, tenorul Mihai Urzicana si actorul Stefan Hagima, în calitate de prezentator.

 

„Serile Diasporei” se vor încheia duminica, 25 august 2019, cu Seara Muzicii de Film si a hiturilor Pop Rock, cu muzica aleasa si oferita de orchestra bacauana, la pupitrul careia va sta dirijorul Mihai Stefanescu

Close Search Window