Administrator


 

 

Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a participat zilele acestea la „Saptamâna Regiunilor Inovatoare din Europa” - WIRE X 2019, eveniment de amploare desfasurat la Iasi, care a reunit peste 250 de participanti din Europa si din afara ei. 

Regiunea Nord Est este în aceasta perioada, cu adevarat capitala inovarii. Cu siguranta asta se datoreaza în mare masura eforturilor ADR Nord Est pe care îi recunoastem ca parteneri ambitiosi si perseverenti, dornici sa fie mereu cu un pas în fata. Lumea de azi evolueaza în ritm accelerat iar noi suntem obligati sa tinem pasul cu progresul tehnologic, cu inovatia, sa tinem cont de evolutia cercetarii. Dincolo de aceste concepte însa, suntem datori sa evoluam ca oameni. Sa ne protejam resursele, sa consumam responsabil, sa colaboram, sa practicam cultura parteneriatului, sa fim dispusi la performanta dar si la adaptare la provocarile societatii de azi”, a subliniat în discursul rostit în plen, presedintele Sorin Brasoveanu.

Conferinta WIRE X este un instrument de lucru care aduna la aceeasi masa factori de decizie, autoritati publice, reprezentanti ai sistemului de educatie si ai mediului de afaceri din întreaga Europa oferind astfel o platforma de discutie pe tema practicilor, provocarilor si oportunitatilor din cercetarea si inovarea din regiunile Europei. 

Evenimentul este organizat de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, cu sprijinul Directoratului General pentru Cercetare si Inovare al Uniunii Europene, prin programul Orizont 2020: Raspândirea excelentei si largirea participarii.

Close Search Window