Administrator 
Miercuri, 17 iulie 2019, a fost semnat contractul de proiectare si executie pentru tronsonul de drum judetean care strabate localitatile Mîlosu-Valea Caselor-Lipova-Valea Hogei, unde vor fi realizate lucrari de asfaltare si modernizare pe 7,5 kilometri. Portiunea de 7,5 kilometri este parte dintr-un drum de 17 kilometri din care au fost deja asfaltati 5 kilometri în cursul anului 2018. În total vor fi modernizati 12 kilometri din drumul Rosiori – limita judet Neamt, trecând prin Mîlosu-Lipova-Valea Hogei. 


Atât proiectul despre care vorbim astazi cât si toate celelalte investitii din ultimii ani realizate în zona asigura o dezvoltare unitara a infrastructurii rutiere în conditii de siguranta si confort, obiectivul final fiind cresterea atractivitatii zonei de nord est a judetului, atât din punct de vedere investitional cât si al cresterii calitatii vietii locuitorilor din regiune” , a precizat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

 

Deputatul Ionel Floroiu, prezent astazi la semnarea contractului de proiectare si executie, a tinut sa sublinieze faptul ca „este ziua în care reusim sa punem pe harta acestei comune un drum care vine sa se adauge celorlalte investitii. Prin toate aceste proiecte dorim sa oferim cetatenilor comunei Lipova un confort si conditii bune de trai astfel încât tinerii sa se întoarca acasa si sa-si construiasca un viitor decent alaturi de familiile lor. Pentru ca noi, ne tinem de cuvânt!”


Lucrarile de asfaltare, a caror valoare este de 16 milioane de lei cu TVA, vor dura aproximativ 33 de luni la care se adauga 3 luni, perioada de proiectare. 
Proiectul vine sa se adauge celorlalte investitii în infrastructura rutiera a judetului Bacau începute în 2019, pe mai mult de 156 de kilometri, aflate în diverse stadii de executie, lucrari care se realizeaza atât din bugetul propriu al Consiliului Judetean Bacau cât si din surse externe (Guvernul României prin Programul National de Dezvoltare Locala si Programul Operational Regional).

 O scurta trecere în revista arata lucrari de reabilitare si modernizare astfel:
- pe drumul judetean Padureni-Godovana se lucreaza pe o lungime 15 kilometri, valoarea investitiei fiind de 5,3 milioane de Euro, sursa de finantare - PNDL;
- drumul judetean Horgesti-Racatau beneficiaza de lucrari pe o lungime de 7,5 kilometri, valoarea investitiei fiind de 4,1 milioane de euro, finantata prin PNDL;
- drumul judetean Motoseni-Gura Craiesti-Benesti-Balotesti-Stanisesti. Sectorul de drum judetean pe care se executa lucrarea are o lungime de 15 km si deserveste un numar de aproximativ 7000 de locuitori. Valoarea investitiei este de aproape 30 de milioane de lei, sursa de finantare fiind PNDL;
- drumul judetean Poduri, care face legatura între Moinesti–Poduri-Berzunti-Livezi, pe o lungime de 4,2 kilometri, cu termen de proiectare si executie de 21 de luni, cu o valoare a investitiei de 15,6 milioane de lei, asigurata prin P.N.D.L. Proiectul se adauga eforturilor pe care Consiliul Judetean Bacau le-a depus în ultimii doi ani, reusind din fonduri proprii reabilitarea a mai bine de 5 kilometri de drum, la care se  adauga înca 2 kilometri si 6 poduri care acum sunt în procedura de licitatie.
- drumul judetean care face legatura între localitatile Darmanesti si Salatruc, care va fi reabilitat pe o lungime de 6,3 kilometri. Lucrarile sunt complexe si includ consolidarea acostamentelor, amenajari pentru scurgerea apei, construirea a doua poduri si podete, precum si lucrari pentru siguranta circulatiei si a pietonilor, valoarea investitiei fiind de aproape 16 milioane de lei, finantare asigurata tot prin P.N.D.L.
- Prin POR se finanteaza mai bine de 94 de kilometri pe traseul limita judet Vrancea–Podu Turcului–Izvoru Berheciului–Secuieni–Traian–limita judetului Neamt, valoarea totala a investitiei fiind de aproximativ 41 de milioane de Euro.

Close Search Window