Administrator

    Consiliul Judetean Bacau a fost astazi, 28 martie 2019, gazda unui seminar sustinut în cadrul Pactului Regional pentru Ocuparea Fortei de Munca si Incluziunea Sociala pentru Regiunea Nord Est. Printre participantii la eveniment s-au aflat reprezentanti ai Institutiei Prefectului – judetul Bacau, Consiliului Judetean Bacau, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, Inspectoratului Teritorial de Munca Bacau, Universitatii „V. Alecsandri” si ai ONG-urilor din judet, active în furnizarea de servicii sociale. 
    Parteneriatul regional urmareste promovarea sistemelor de învatamânt în concordanta cu cererile pietei muncii, promovarea si cresterea  nivelului cantitativ si calitativ de ocupare prin stimularea învatarii pe parcursul întregii vieti, obtinerea unui nivel înalt de ocupare a fortei de munca si de protectie sociala precum si asigurarea egalitatii de sanse între barbati si femei.
    Agenda întâlnirii a vizat aspecte legate de elaborarea si implementarea politicilor de ocupare a fortei de munca si incluziune sociala la nivel regional. Pornind de la statistici judetene privind situatia somajului (care a scazut în ianuarie 2019 la 5,91% fata de ianuarie 2018 – 6,66%), de la structura si dinamica somajului, au fost prezentate masuri concrete pentru includerea pe piata muncii a cât mai multor persoane, în special din grupurile dezavantajate. De la programe si cursuri de calificare sau reconversie profesionala pentru someri pâna la sprijin financiar pentru angajatorii care mentin o perioada mai mare de 12 luni o persoana, în special din categoriile vulnerabile, toata paleta de masuri pentru incluziunea sociala a fost discutata, cu propuneri de îmbunatatire, din partea institutiilor participante.
    „Consiliul Judetean Bacau sprijina Pactul interinstitutional pentru incluziunea sociala cu atât mai mult cu cât acesta se înscrie obiectivelor Strategiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Bacau, care, la rândul sau, este subsumata Strategiei Europa 2020. Parteneriatul social, în sensul eliminarii excluziunii sociale, al combaterii saraciei si al sprijinului pentru categoriile vulnerabile este o prioritate constanta a institutiei noastre. Prin toate proiectele derulate pe segmentul social, cu finantari atrase din fonduri europene sau din surse proprii, asa cum sunt cele acordate în baza Legii nr. 350/2005, ne raportam la obiectivele enumerate si sustinem integrarea în societate a persoanelor defavorizate si incluziunea sociala a acestora”, a fost mesajul presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

Close Search Window