Administrator


Consilierii judeteni, întruniti în sedinta ordinara a Consiliului Judetean Bacau din data de 30 ianuarie 2019, au aprobat Planul de actiune pentru prevenirea si reducerea zgomotului generat de traficul aeroportuar pe Aeroportul International „George Enescu” Bacau - editia decembrie 2018.


În conformitate cu legislatia europeana si nationala, operatorii economici si autoritatile locale au obligatia evaluarii, monitorizarii si gestionarii zgomotului ambiant.


În vederea îndeplinirii acestei obligatii, Regia Autonoma Aeroportul International „George Enescu” Bacau a elaborat Planul de Actiune pentru prevenirea si reducerea zgomotului generat de traficul aeroportuar pe Aeroportul International „George Enescu" Bacau - editia decembrie 2018 care a fost evaluat si avizat de Agentia pentru Protectia Mediului Bacau.


Planul de actiune identifica principalele masuri care determina reducerea zgomotului aerian si al impactului acestuia asupra mediului si al sanatatii populatiei. Printre actiunile identificate, un rol important revine procesului de dezvoltare si modernizare a infrastructurii aeroportuare. Acest proiect se încadreaza în prioritatile Strategiei Europa 2020 si în Strategia României pentru transport durabil pe perioada 2007 - 2013 si 2020, 2030, printre ale carei obiective se numara: modernizarea si dezvoltarea retelei de transport de interes european si national; cresterea conditiilor de siguranta si a calitatii serviciilor; stimularea dezvoltarii economiei si a competitivitatii si cresterea coeziunii sociale si teritoriale la nivel regional si national


Totodata, proiectul de modernizare a infrastructurii aeroportuare, raspunde obiectivului general al Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Bacau în orizontul de timp 2009-2021 care stabileste sprijinirea si promovarea dezvoltarii economice si sociale echilibrate, prin îmbunatatirea infrastructurii si mediului de afaceri.


Procesul de modernizare a infrastructurii aeroportuare, în valoare totala de peste 50 milioane Euro, se materializeaza prin realizarea de investitii în:
• Modernizarea pistei de decolare/aterizare si a cailor de rulare
• Extindere/modernizare terminal de pasageri
• Modernizare platforme de îmbarcare/debarcare
• Modernizare si dotare cu echipamente de navigatie turn de control
• Amplasare sisteme de navigatie instrumentala
• Amenajare de parcari
• Extindere/modernizare drumuri de acces aeroport.

 

Close Search Window