Administrator


 

Gala „Descopera Nord-Est”, organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est prin Centrul Europe Direct Nord-Est, joi, 12 decembrie 2019,  si-a propus sa evidentieze proiectele considerate de impact major asupra dezvoltarii regionale.
Aflata deja la cea de a IV-a editie, gala a avut ca tema principala de dezbatere dezvoltarea Regiunii de Nord-Est a României ca destinatie turistica de excelenta, prin consolidarea parteneriatelor si a colaborarii interinstitutionale, inovare, diversificarea si cresterea calitatii serviciilor turistice.

Organizata într-o locatie considerata emblematica, respectiv Palatul Culturii din Iasi, editia 2019 a Galei „Descopera Nord-Est” a reunit doua evenimente de anvergura: Conferinta „Patrimoniul Cultural Regional, oportunitate pentru dezvoltarea economica durabila” si „Gala turismului Descopera Nord-Est – inovarea în proiectele de patrimoniu cultural”.

Conferinta „Patrimoniul Cultural Regional, oportunitate pentru dezvoltarea economica durabila” a constituit un cadru de întâlnire si dezbatere între actorii regionali implicati în activitati turistice si culturale în cadrul caruia au fost prezentate modele de buna practica din Romania, Italia si Republica Moldova si au fost schitate liniile directoare ale unui viitor parteneriat pentru dezvoltarea si promovarea destinatiilor turistice din Regiunea Nord-Est în cadrul unui proiect comun, integrat – denumit „Descopera Nord-Est“.

„Gala turismului Descopera Nord-Est – inovarea în proiectele de patrimoniu cultural” a reunit reprezentanti ai firmelor din industria HORECA din întreaga regiune, ai administratiei publice locale, institutii de cultura, mediul academic, organizatii si asociatii care activeaza în domeniul turismului si patrimoniului cultural, precum si mass-media locala, regionala si nationala, în scopul dezvoltarii unui parteneriat activ care sa determine cresterea atractivitatii turistice a regiunii.

În cadrul Galei au fost premiate acele organizatii si companii care, prin activitatea desfasurata, promoveaza turismul si au derulat proiecte de succes în anul 2019.
Aeroportul International George Enescu din Bacau s- a numarat printre proiectele nominalizate, fiind considerat cel mai „modern si cochet” aeroport din Regiunea Nord-Est, cu rol important în dezvoltarea regionala si valorificarea potentialului local.
Prezent la „Gala turismului Descopera Nord-Est – inovarea în proiectele de patrimoniu cultural”, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, a subliniat faptul ca „Aeroportul International George Enescu din Bacau reprezinta deopotriva o poveste de succes, o sansa reala pentru dezvoltarea si cresterea competitivitatii regionale, dar si un exemplu de conlucrare exemplara între autoritatile locale, centrale si europene. Aeroportul din Bacau este, de fapt, rezultatul unei munci de echipa la care au luat parte, pe lânga aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Bacau si al Aeroportului George Enescu, specialisti ai Ministerului Transporturilor, Consiliului Concurentei, Comisiei Europene, consultanti si proiectanti, dar si cu sprijinul consilierilor judeteni si al parlamentarilor de Bacau. Împreuna, am realizat, de la faza de proiect la realitatea de astazi, modernizarea Aeroportului George Enescu din Bacau! Investitiile, în valoare totala de peste 61 milioane Euro, nu se opresc însa aici! Se afla în curs de finalizare modernizarea strazii Aeroportului, principala cale de acces catre aeroportul bacauan, care va avea patru benzi de circulatie, fluidizându-se astfel traficul în zona. Totodata, s-a semnat contractul de executie pentru modernizarea pistei care va permite aterizarea avioanelor de mare tonaj, atragerea de noi operatori si cresterea numarului de destinatii, precum si un grad sporit de siguranta si securitate. Ne dorim sa construim în Bacau un aeroport modern, o poarta deschisa catre întreaga lume!”

Close Search Window