Administrator


 

 

În sedinta din 24 iulie 2019, consilierii judeteni au aprobat  documentatia de avizare a lucrarilor de interventii pentru obiectivul de investitii „Extindere si dotare buncar nou compartiment Radioterapie la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau”.
Proiectul se adreseaza celor 7000 de bolnavi aflati în evidenta oncologica la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, din care 650 de pacienti beneficiaza anual de tratamente de acest tip la care se adauga cei peste 4000 de pacienti aflati în monitorizare si control.

 

Ținând cont de gradul ridicat de utilizare a paturilor în cadrul Sectiei de Oncologie (480,8), Consiliul Judetean împreuna cu Spitalul Judetean de Urgenta Bacau au demarat un proiect de investitii pentru extinderea Compartimentului de Radioterapie si construirea celui de-al doilea buncar care va fi dotat cu un acelerator cu energii înalte si care va oferi pacientilor sase tipuri de tratament în domeniul radioterapiei.

 

Investitia, în valoare totala de peste 23,5 milioane de lei, cuprinde lucrari de constructii-montaj, construirea, dotarea si punerea în functiune a noului buncar. Lucrarile de extindere si de construire a celui de-al doilea buncar se vor realiza fara a întrerupe activitatea medicala a sectiei si fara a modifica instalatiile existente.

 

Valoarea noului accelerator de energii înalte va fi de 15 milioane de lei si va fi asigurata din fonduri guvernamentale. Consiliul Judetean Bacau va suporta diferenta reprezentând contravaloarea lucrarilor de constructii-montaj.

Close Search Window