Administrator
Astfel s-ar putea descrie în câteva cuvinte noua initiativa a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului în parteneriat cu Fundatia „Sera”. Împreuna au pus bazele unui nou proiect - „Servicii sociale pentru copiii si tinerii aflati în dificultate”, prin care copiii si tinerii din judet, aflati în risc de separare de familiile lor si de excluziune sociala vor fi ajutati sa primeasca tot suportul de care au nevoie. De la consiliere acordata parintilor, amenajarea de spatii de locuit necesare unui trai decent sau îmbunatatirea abilitatilor pentru viata independenta a tinerilor în  dificultate, cele doua institutii vor oferi servicii specializate, pentru mai mult de 70 de familii, cu situatii dificile, care sunt în risc de separare si 100 de tineri cu vârsta între 16 si 22 de ani provenind din sistemul de protectie speciala. 
Acest proiect este o continuare a celui derulat între anii 2015-2018, tot împreuna cu Fundatia Sera si ale carui rezultate ne-au demonstrat ca ceea ce facem chiar poate schimba vieti. Pentru ca în cei trei ani, 186 de familii si 635 de copii au primit sprijin adaptat nevoilor fiecaruia; au fost amenajate peste 100 de gospodarii, au fost cumparate 11 locuinte, construite 26 de case, au fost reintegrati 11 copii/tineri care beneficiau de o masura de protectie specializata, 85 de cazuri sociale au fost închise ca urmare a implementarii planului personalizat de interventie. Avem deja localitati unde abandonul scolar este zero. Sunt câteva exemple care arata ca munca, de multe ori de pionierat pe care o facem, da roade iar dincolo de statistici ramân emotia si multumirea de a fi ajutat copiii si tinerii aflati în dificultate, sa aiba o viata normala. Pentru ca ei sunt cea mai pretioasa resursa dar si viitorul oricarei comunitati”, a subliniat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau. 
Bugetul total al proiectului este de aproximativ 145.000 euro, din care contributia Fundatiei SERA este de 105.000 euro iar aportul D.G.A.S.P.C. Bacau este de 40.000 euro.

Close Search Window