Administrator
În perioada ianuarie - iunie 2019, România exercita mandatul de Presedinte al Consiliului Uniunii Europene, prilej care reprezinta o extraordinara oportunitate de a si demonstra aderenta la valorile europene, de a si reafirma sustinerea cu privire la proiectul european si de a contribui în mod direct la procesul de consolidare a Uniunii Europene.
Exercitarea acestui mandat presupune, printre alte atributii, si organizarea de întâlniri de lucru, dezbateri, conferinte la care participa experti si înalti functionari europeni, actiuni menite sa identifice problemele cu care se confrunta în prezent UE si solutiile acestora.
În acest sens, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a solicitat cooperarea cu Judetul Bacau, cu Institutia Prefectului, cu Municipiul Bacau si cu Aeroportul International „George Enescu” din Bacau în vederea organizarii în comun a unei conferinte pe tema „Contributia diferitelor categorii de cetateni europeni la dezvoltarea tarii gazda. Concluzii pe politicile publice privind diaspora”, care va avea loc la Bacau, în perioada 3-5 mai 2019.
Urmare a discutiilor si întâlnirilor care au avut loc pâna în prezent, astazi, 30.01.2019, în sala mica a Prefecturii a fost semnat Protocolul de colaborare între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni si institutiile sus-mentionate, care stabileste modalitatea de lucru, implicarea si atributiile asumate de catre fiecare parte în organizarea acestui eveniment. Institutiile semnatare au fost reprezentate de subprefectul Judetului Bacau - Valentin Ivancea, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau - Silviu Ionel Pravat, administratorul public al Municipiului Bacau - Romica Chindrus si Dorian Pocovnicu - director Dezvoltare si Investitii al R.A. Aeroportul International „George Enescu” din Bacau.
În agenda actiunii vor fi incluse, pe lânga activitatile profesionale si un program artistic si turistic care îsi propune promovarea valorilor si a potentialului local în rândul înatilor oaspeti europeni. Astfel, vor fi organizate: o expozitie cu produse agro-alimentare traditionale din judet, o vizita la Salina Târgu Ocna si un program folcloric sustinut de Ansamblul Busuiocul din Bacau.
La acest eveniment se asteapta participarea unui numar estimativ de 50 de persoane, experti pe diaspora din cele 27 tari membre ale UE, precum si alti invitati.

Close Search Window