Administrator


 

 

30 de elevi din patru tari, Spania, Turcia, Bulgaria si Macedonia, însotiti de 10 profesori, participanti în cadrul Programului Erasmus, au vizitat astazi, 15 octombrie 2019, Consiliul Judetean Bacau.


Elevii si gazda acestora, ªcoala Miron Costin din Bacau, au fost întâmpinati de vicepresedintele Adrian Popescu care le-a adresat un calduros bun-venit si a prezentat un scurt profil al judetului: „Salut prezenta dvs în mijlocul nostru si va invit sa descoperiti potentialul Bacaului, un judet cu o populatie de peste 600.000 de locuitori, recunoscut prin bogatia resurselor naturale, a mediului de afaceri dinamic dar si a bazei tehnico-materiale pentru toate tipurle de învatamânt. Din perspectiva turistica, judetul prezinta un mare interes pentru oameni de afaceri si turisti din toata lumea, prin statiunea Slanic Moldova, cunoscuta si ca „Perla Moldovei”, gratie apelor minerale si lantului de hoteluri modernizate, dar si a pârtiei de schi „Nemira”. Turismul cultural este reprezentat de Centrul Cultural „Rosetti Tescanu-George Enescu” de la Tescani unde marele compozitor român George Enescu a creat opera „Oedip” dar si de alte peste 85 de monumente apartinând patrimoniului national”.


Vicepresedintele Adrian Popescu a amintit si faptul ca judetul Bacau, în anul 2017 s-a situat pe locul 5 la nivelul întregii tari din perspectiva cresterii economice. La nivel de regiune, se afla pe locul 2 dupa judetul Iasi, cu o rata de crestere a PIB-ului de 5,5% în anul ce a trecut, comparativ cu 4,8%, media pe tara.

 

Timp de o saptamâna, copiii vor vizita obiective din municipiu si vor participa la activitati extrascolare comune, împreuna cu elevii bacauani.

Close Search Window