Administrator Week-end-ul care s-a încheiat a fost unul plin de evenimente culturale care s-au bucurat de o larga audienta în rândul bacauanilor.

Duminica, 1 septembrie 2019, la Tescani a avut loc Recitalul participantilor la master class–ul de arta vocala. Au performat pe scena de la Tescani, Dina Morari, Aida Pascu, Christine Razeck, Eliza Solomon, Diana Vornicu, George Martiniuc, Andrei Miclea, Silviu Mihaila, Cezar Mititiuc, acompaniati la pian de Ina Cristea si Ionela Butu. Regia a fost asigurata de Anda Tabacaru.

 

 Prezent la manifestare, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu a dorit sa reaminteasca sprijinul constant pe care institutia pe care o reprezinta îl acorda proiectelor culturale si promovarii valorilor spirituale.
 Evenimentul s-a desfasurat sub egida celei de-a cincea editii a „Întâlnirilor muzicale internationale Georges Enesco”, manifestare organizata de Noesis Enesco, cu sustinerea Consiliului Judetean Bacau. Printre invitatii de marca s-au aflat baritonul Jean Philippe Lafont, pianista Alina Pavalache, fondatoare, la Paris a Concursului International de Canto „Georges Enesco”, premiata la Gala Radio România Cultural 2019 si scriitorul Sever Voinescu. Alaturi de expozitia retrospectiva a pictorului Ilie Boca a fost vernisata expozitia participantilor la a 43-a editie a Taberei de pictura de la Tescani, printre expozanti aflându-se Mihai Sârbulescu, Suzana Dan, Dumitru Macovei, Ion Mihalache, Ovidiu Ungureanu.

Tot în perioada 29-31 august 2019 a avut loc si Festivalul International „Enescu-Orfeul moldav”, eveniment ajuns la editia cu numarul 40.


 Programul manifestarilor a cuprins recitaluri de pian, concerte simfonice si recitaluri camerale sustinute de solisti de renume international.

 

Close Search Window