Administrator


 

 

Sâmbata, 18 mai 2019, peste 150 de muzee din întreaga tara invita publicul larg sa participe la doua manifestari de traditie: „Ziua internationala a Muzeelor” si „Noaptea Muzeelor”.
 Initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor, evenimentul, aflat la a XV-a editie, este organizat pe plan intern de Reteaua Nationala de Muzeelor din România.

 În acest an, peste 150 de muzee din tara s-au înscris în programul acestor manifestari. Printre orasele participante la Noaptea Muzeelor, editia 2019 se numara Bucuresti, Bistrita-Nasaud, Mogosoaia, Sinaia, Busteni, Alba-Iulia, Ialomita, Pitesti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Dej, Sf. Gheorghe, Miercurea-Ciuc, Deva, Orastie, Arad, Brad, Iasi, Satu-Mare, Oradea, Zalau, Târgoviste, Medias, Baia-Mare, Suceava, Comana, Pantelimon, Resita, Craiova, Sibiu, Constanta, Lipova, Timisoara, Galati, Ploiesti, Gherla, Rosiorii de Vede si Tulcea. Programul complet pentru Noaptea Muzeelor 2019 se gaseste pe site-ul www.noapteamuzeelor.org.


 Ca în fiecare an, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea” si Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” invita bacauanii la o serie de evenimente „nocturne” printre care: vizitarea gratuita a expozitiilor, proiectie de filme documentare, workshopuri, lansare de carte, concert de oboi, vernisaje expozitii etc.

• Muzeul de Stiintele Naturii organizeaza „Gala filmului stiintific”, unde vor fi difuzate filme documentare despre natura, precum si workshop-ul „Animale de lânga noi”.

• La Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, pe lânga vizitarea expozitiilor, publicul va avea acces si pe terasa circulara a Observatorului de unde doritorii vor putea admira panorama Bacaului, cu ajutorul binoclurilor de priveliste.

• Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” a pregatit un amplu program de activitati care se vor desfasura în cele patru locatii existente. Astfel, în incinta muzeului, pe lânga vizitarea expozitiilor permanente si temporare sunt programate un spectacol folcloric sustinut de ansamblul „La portile Neamului” din Palanca si o proiectie de film.

• La Casele Memoriale „Nicu Enea” si „George Bacovia” vizitatorii pot participa la proiectii de fime si un concert de oboi iar Galeriile „Alfa” îi invita pe bacauani la vernisajul expozitiei si la lansarea volumului „Rezistenta Internationala Tescani 2018”.

• Pentru membrii Cubului 60+ si seniorii de la Caminul Persoanelor Vârstnice Bacau, Muzeul „Iulian Antonescu” asigura transport gratuit pentru un tur complet de vizitare si participarea la evenimentele organizate.

 

Programul de acces la evenimente este între orele 18:00-01:00 (01:00 fiind ora de intrare a ultimului vizitator).

Va asteptam!

 
Close Search Window