Administrator


02.07.2019

 

Campanie de sensibilizare a cetatenilor bacauani

Ajutati-ne sa crestem integri!

 

În data de 3 iulie 2019, Consiliul Judetean Bacau va invita în fata sediului de pe strada Calea Marasesti, nr. 2, sa admirati, prin intermediul unei expozitii stradale, perceptia copiilor si tinerilor asupra fenomenului coruptiei, transpusa prin desen si pictura. Ulterior, lucrarile vor fi expuse pe holurile Consiliului Judetean Bacau. Aceasta activitate este parte componenta a proiectului „PRO-INTEGR-consolidarea integritatii, reducerea vulnerabilitatii si riscurilor de coruptie în administratia publica din judetul Bacau”, cod SIPOCA MySMIS 429/118515. 

Judetul Bacau a obtinut finantarea acestui proiect prin intermediul Programului Operational Capacitate Administrativa 2014 – 2020 (POCA/125/2/2/Cresterea transparentei, eticii si integritatii în cadrul autoritatilor si institutiilor publice CP1/2017 - Sprijinirea masurilor referitoare la prevenirea coruptiei la nivelul autoritatilor si institutiilor publice locale din regiunile mai putin dezvoltate). 

Prezentul proiect vizeaza cresterea capacitatii administrative de a preveni si reduce coruptia la nivelul Consiliului Judetean Bacau si a institutiilor subordonate prin dezvoltarea si implementarea de mecanisme care sa faciliteze punerea în aplicare a Strategiei Nationale Anticoruptie 2016-2020.

Una dintre activitatile proiectului, ”Cresterea gradului de constientizare si campanii de educatie anticoruptie” a avut în vedere organizarea unei campanii de sensibilizare „Ajutati-ne sa crestem integri!”, destinata atât cetatenilor cât si personalului din institutiile publice, realizata cu implicarea elevilor din Municipiul Bacau si copiilor/ tinerilor cu nevoi speciale din institutiile scolare speciale din judet. Implicarea elevilor în aceasta campanie reprezinta un element de inovare sociala.

Close Search Window