Administrator
   
    Consilierii judeteni au aprobat, în sedinta ordinara din 17 aprilie 2019, documentatia tehnico-economica pentru realizarea obiectivului de investitii „Reabilitare sediu ambulanta Onesti si ateliere mecanic si electric, Spital Municipal Sfântu Ierarh dr. Luca” din municipiul Onesti.
    La aceasta ora, sediul ambulantei Onesti este compus din mai multe corpuri de cladire construite între anii 1968 si 1982, care sunt într-o stare avansata de uzura.
    Lucrarile de interventie necesare pentru reabilitare se ridica la valoarea de 1,4 milioane de lei, constructiile si montajul fiind 1,2 milioane de lei.
    Investitia va fi finantata de Consiliul Judetean Bacau, în proportie de 95% si Consiliul Local Onesti, 5%.
    Prin realizarea acestor lucrari vor fi reamenajate spatiile destinate personalului medical, al dispeceratului, centralei termice si camerei de dezinfectie.

 

   Sectia de oftalmologie a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau va intra în reparatii capitale. Proiectul „Reparatii capitale cladire sectie Oftalmologie”, asa cum a fost aprobat de consilierii judeteni în sedinta lunii aprilie, prevede, printre alte lucrari, realizarea unei fundatii din beton-armat si a unei structuri metalice noi pentru liftul interior propus, tencuieli armate la toti peretii structurali, anveloparea termica integrala a cladirii si refacerea integrala a acoperisului.
    Actuala cladire are o structura deficitara, cu instalatii electrice învechite, fara sistemele obligatorii de alarmare si avertizare la incendiu, fara retele de comunicare, transmitere date, controlul accesului etc. De altfel, în 2018 a fost realizata expertiza tehnica a cladirii din care a reiesit ca aceasta este în clasa de risc seismic II (risc sporit în cazul unui cutremur de magnitudine mare).
     Lucrarile, finantate de Consiliul Judetean Bacau, sunt estimate la o valoare de 15,6 milioane de lei, din care lucrarlie de constructii-montaj 8,6 milioane de lei.
     Reparatiile vor fi terminate în aproximativ 34 de luni.

Close Search Window