Administrator


 

 

Consiliul Judetean Bacau a fost premiat joi, 12 decembrie 2019, la Cluj, în cadrul celei de a XV-a editii a evenimentului Gala Administratie.ro pentru proiectul “Lucrari de extindere si dotare buncar nou - compartiment Radioterapie la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau”. La acest eveniment Consiliul Judetean Bacau a fost reprezentat de catre directorul Directiei de dezvoltare durabila si managementul proiectelor, Silviu Botez.
Eveniment de traditie, organizat de portalul Administratie.ro si Oameni si Companii, în parteneriat cu Agentia Nationala a Functionarilor Publici, Insitutul National de Administratie si Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Gala Administratie.ro a reunit deopotriva atât reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale, cât si ai mediului de afaceri.
În cadrul Galei au fost premiate  28 de proiecte derulate în acest an de catre institutiile administratiei publice locale. Proiectele depuse au fost repartizate pe 9 sectiuni distincte, respectiv: infrastructura locala, servicii sociale, educatie, sanatate, cultura, turism, servicii publice, urbanism, tehnologii moderne în administratie. Evaluarea proiectelor a fost efectuata de catre echipa redactionala a portalului Administratie.ro împreuna cu personalitati reprezentative din cadrul institutiilor administratiei publice si mediului universitar.
La sectiunea Investitii în sanatate, Consiliul Judetean Bacau a primit Diploma de Excelenta pentru proiectul Lucrari de extindere si dotare buncar nou compartiment Radioterapie la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.
Proiectul are ca obiectiv extinderea compartimentului de radioterapie din cadrul Spitalului Judetean Bacau cu un al doilea buncar de radioterapie care va asigura servicii medicale de calitate pentru aproximativ 1000 pacienti/an. Dotarea cu aparatura de înalta performanta, existenta unui personal calificat va conduce la cresterea eficientizarii actului medical si recunoasterea Spitalului Judetean de Urgente Bacau ca unul dintre cele mai apreciate spitale din zona.
Investitia, în valoare totala de peste 23,5 milioane de lei, cuprinde lucrari de constructii-montaj, construirea, dotarea si punerea în functiune a noului buncar. Lucrarile de extindere si de construire a celui de-al doilea buncar se vor realiza fara a întrerupe activitatea medicala a sectiei si fara a modifica instalatiile existente.Valoarea noului accelerator de energii înalte care va oferi pacientilor sase tipuri de tratament în domeniul radioterapiei va fi de 15 milioane de lei si va fi asigurata din fonduri guvernamentale. Consiliul Judetean Bacau va suporta diferenta reprezentând contravaloarea lucrarilor de constructii-montaj.
Proiectul se adreseaza celor 7000 de bolnavi aflati în evidenta oncologica la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, din care 650 de pacienti beneficiaza anual de tratamente de acest tip.

Consiliul Judetean Bacau a primit Diploma de Excelenta la Gala Administratie.ro

Close Search Window