Administrator


 

 

Sâmbata, 15 iunie 2019, Clubul Sportiv „Stiinta” Bacau a sarbatorit 30 de ani de când face performanta în handbalul bacauan. Pentru a marca acest eveniment, Sala Sporturilor a reunit foste handbaliste care au facut parte din marea familie a clubului, antrenori, dar si publicul amator de acest sport.
Manifestarea de sâmbata a avut loc sub egida proiectului „Cupa Cupelor 1989-2019, Trei Decenii de Istorie”, proiect realizat prin asociere cu Consiliul Judetean Bacau. Scopul proiectului este de a-i celebra pe cei care prin toata activitatea si efortul sustinut, atât în tara, cât si peste hotare, au facut mândra comunitatea bacauana. Aceasta initiativa vine pentru a raspunde nevoii de cresterii a gradului de informare a publicului, în special a tinerilor, cu privire la beneficiile sportului din punct de vedere social, dar si psihologic.
Printre beneficiarii directi ai proiectului „Cupa Cupelor 1989-2019, Trei Decenii de Istorie” se numara foste jucatoare, profesori, antrenori, precum si reprezentanti ai Federatiei Române de Handbal, grupul tinta incluzând aproximativ 2.000 de persoane. „Stiinta” Bacau a reprezentat un nume important în handbalul feminin european, clubul având multe victorii si titluri în palmares: Cupa Cupelor din anul 1989, 9 titluri de Campioana Nationala, 5 Cupe ale României si o prezenta în finala celei mai importante competitii europene – Cupa Campionilor 1986.
Iubitorii acestui sport au fost sâmbata, de la ora 9.00, martorii meciului de deschidere dintre Stiinta Bacau 2019 si Stiinta Bacau 1990-2000, iar de la ora 11.00 au asistat la partida dintre Stiinta Bacau 1989 si Chimistul Râmnicu Vâlcea 1989, aceasta fiind urmata de o festivitate de premiere.
La eveniment s-au aflat nume cunoscute ale handbalului feminin românesc care au evoluat de-a lungul timpului la cele doua echipe: Maria Torok Duca, Edit Torok Matei, Mariana Târca, Gabi Manea, Narcisa Lecusanu, Luminita Hutupan, Raluca Ivan, Iulia Curea iar invitatul de onoare a fost multiplul campion mondial Cristian Gatu, care a fost premiat de organizatori pentru  întreaga sa cariera.
La eveniment a fost prezent si presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

Close Search Window