Administrator


 


 Consiliul Judetean Bacau împreuna cu Asociatia „Cele mai frumoase sate” au premiat ieri, 16 mai 2019, cele mai frumoase sate din judetul Bacau, înscrise în competitia organizata de Asociatia ”Cele mai frumoase sate din România”. Evenimentul a avut loc în cadrul „Festivalului satelor culturale”, distinctiile fiind acordate comunelor Casin, Dofteana, Oituz si Palanca.

 Cele mai frumoase 4 sate din judetul Bacau care au candidat pentru acest titlu au fost desemnate în urma evaluarii realizate de o comisie formata din specialisti în etnografie, folclor, istorici în baza unor criterii stabilite de acestia împreuna cu asociatia partenera.

 La eveniment au participat consilierul judetean Dumitru Braneanu, presedintele Asociatiei „Cele mai frumoase sate din România” Nicolae Marghiol, membrii grupului de lucru de la Consiliul Judetean Bacau, primari, viceprimari si consilieri locali ai comunelor amintite si persoane din cele 4 comunitati care contribuie la promovarea valorilor satului bacauan. 

 „Ma bucur sa fim împreuna la un eveniment important pentru recunoasterea valorilor traditionale ale satului bacauan. Am pornit acum 10 ani împreuna - Consiliul Judetean, primarii si Asociatia ”Cele mai frumoase sate”- acest demers de a identifica si promova potentialul satelor noastre. Chiar daca începutul a fost timid, iata ca astazi vedem rezultatele actiunilor noastre materializate în cresterea numarului de turisti, promovarea traditiilor autentice si, implicit, dezvoltarea satului românesc. Va felicit pentru tot ceea ce ati facut pâna acum si va rog sa continuati pe linia mentinerii traditiilor autentice românesti. Felicit asadar echipa de proiect pentru dinamism, motivatie si initiativa si va asigur de toata implicarea institutiei pe care o reprezint în promovarea celor mai frunoase sate din judetul nostru”, a declarat reprezentantul Consiliului Judetean Bacau la înmânarea premiilor.

Reprezentantul Asociatiei „Cele mai frumoase sate”. Nicolae Marghiol, a evidentiat ca „parteneriatul dintre Consiliul Judetean Bacau si Asociatia „Cele mai frumoase sate” se bucura de un real succes ca urmare a deschiderii, dinamismului si implicarii echipei de proiect. Daca în urma cu câtiva ani cele mai frumoase sate ale judetului erau promovate ocazional si numai cu ocazia vizitelor sau înfratirilor între localitati, iata ca astazi, potentialul rural este promovat prin actiuni complexe, integrate care se realizeaza atât la nivel local, national cât si international. Avem azi un ghid de promovare a satelor românesti, participam cu standuri la actiunile desfasurate în tara si strainatate de catre Ministerul Turismului, am realizat aplicatii multimedia cu imagini din judetul Bacau si nu ne oprim aici!”

 Asocierea celor doua entitati este una deja de traditie, Consiliul Judetean Bacau având, an de an, proiecte în comun cu Asociatia ”Cele mai frumoase sate din România”. Satele din judetul Bacau care sunt incluse în programul de promovare al Asociatiei sunt Ciughes - Palanca, Poiana Sarata- Oituz si Dofteana. De-a lungul anilor evenimentele comune au acoperit o paleta larga de manifestari, de la participari la târguri de turism si produse traditionale, la editarea ghidurilor bilingve ”Cele mai frumoase sate ale României”, Festivalul Salinelor, la Târgu Ocna sau participari la schimburi de experienta cu regiuni similare din Europa.

Close Search Window