Administrator


 Joi, 27 iunie 2019 au fost demarate lucrarile de executie pentru înca doua tronsoane de drum judetean din Bacau. Este vorba despre DJ 117 Poduri care face legatura între Moinesti – Poduri- Berzunti - Livezi, cu termen de proiectare si executie de 21 de luni si DJ 123, care face legatura între Darmanesti – Salatruc - pâna la limita judetului Harghita, cu termen de executie de 24 de luni. Drumul strabate formatiunea muntoasa a Nemirei, traseul fiind, pe cea mai mare parte a acestuia, în imediata vecinatate a râului Uz si face legatura cu judetul Harghita.  


 De drumurile reabilitate si modernizate vor beneficia un numar de aproximativ 28 000 de locuitori dar si turisti care tranziteaza zona.
 Valoarea lucrarilor de reabilitare si modernizare pentru cele doua tronsoane de drum se ridica la peste 31 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).


 ”Ma bucur ca suntem împreuna într-un moment important pentru viata locuitorilor din comuna Poduri. Semnam astazi contractul de proiectare si executie pentru cel de-al patrulea obiectiv din cele sapte, finantate prin PNDL. Vorbim despre 4,2 kilometri de drum care vor fi reabilitati si modernizati în aproximativ 21 de luni. Acest proiect se adauga eforturilor pe care Consiliul Judetean Bacau le-a depus în ultimii doi ani, reusind din fonduri proprii reabilitarea a mai bine de 5 kilometri de drum, la care se  adauga înca 2 kilometri si 6 poduri care acum sunt în procedura de licitatie. As dori sa multumesc echipei care a contribuit la succesul proiectului de astazi, echipa compusa din parlamentarii de Bacau care ne-a sprijinit în toate fazele implementarii acestui proiect, echipei reprezentata de domnul subprefect Valentin Ivancea, colegilor din Consiliul Judetean si Consiliul Local”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.


 Cel de-al doilea drum pentru care a fost semnat contractul de executie, DJ 123 va fi reabilitat pe o lungime de 6,3 kilometri între localitatile Darmanesti si Salatruc. „Vorbim despre lucrari complexe care includ consolidarea acostamentelor, amenajari pentru scurgerea apei, construirea a doua poduri si podete, precum si lucrari pentru siguranta circulatiei si a pietonilor”, a precizat Sorin Brasoveanu.


 Europarlamentarul Dragos Benea, aflat astazi în teren a punctat faptul ca: ”este o investitie care mareste atractivitatea turistica a zonei pentru ca în acest fel întelegem noi sa aducem plusvaloare regiunii – investind în infrastructura si finalizându-ne proiectele”.

Close Search Window