Administrator


 


    Astazi, 30 iulie 2019, a fost semnat contractul de proiectare si executie pentru DJ 252C, Tatarasti-Corbasca. Aproape 16 kilometri de drum judetean vor fi reabilitati si modernizati pe traseul care strabate localitatile Dragesti-Gherdana-Corbasca-Scarisoara si Marvila, valoarea lucrarilor fiind de peste 11 milioane de Euro.

  La acest eveniment, important pentru toti locuitorii zonei, alaturi de primarii comunelor Tatarasti si Corbasca s-au aflat europarlamentarul Dragos Benea, deputatii Ionel Floroiu si Costel Dunava, subprefectul Valentin Ivancea, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviu Ionel Pravat si consilieri locali.
    Proiectul cuprinde lucrari complexe care includ constructii de ziduri de beton între 1 si 2 metri, supraîncarcari si supraînaltari, amenajari de acostamente, drenare de ape subterane dar si lucrari si marcaje pentru siguranta circulatiei. Vor fi, de asemenea reabilitate si cele 4 podete existente pe traseu, în paralel cu constructia unui pod nou.
    Acesta este cel de-al saselea drum care va fi reabilitat si modernizat cu fonduri alocate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL II), celelalte cinci fiind deja în implementare.

"Ani de zile, acest drum a fost un cosmar pentru toti locuitorii zonei; întotdeauna am fost de parere ca judetul Bacau înseamna si podul de la Pârjol si drumul Tatarasti-Corbasca; cu totii ne dorim sa facem lucrari de calitate dar nu întotdeauna avem fondurile necesare. Ma bucur ca acum a venit momentul în care sa începem reabilitarea acestui drum, aspectul esential fiind faptul ca avem fondurile necesare, alocate prin PNDL. Pentru ca valoarea investitiei este uriasa, vorbim despre mai bine de 11 milioane de euro, aproape cât un sfert din constructia unei piste de aeroport. Sau cât tot bugetul Consiliului Judetean Bacau, alocat pentru investitii-dezvoltare, la nivelul anului 2008, de pilda. Nu pot decât sa sper ca avem constructori seriosi care au capacitatea de a termina lucrarile la timp. Si mai sper ca vom replica momentul sarbatoresc al acestei zile în toamna anului 2021 când lucrarile vor fi finalizate”, a precizat europarlamentarul Dragos Benea. Care a dorit sa aminteasca si faptul ca santierul deschis astazi se alatura celor peste 200 de alte santiere din judetul Bacau, unde, la aceasta ora se executa lucrari pentru obiective finantate cu fonduri europene sau guvernamentale.

  La rândul sau, vicepresedintele Silviu Ionel Pravat a facut referire la beneficiarii acestui proiect, peste 7 000 de locuitori ai zonei dar si la faptul ca reabilitarea drumului este importanta si în masura în care asigura legatura directa între judetele Bacau si Vrancea, cu deschidere spre Galati si Vaslui.
    Termenul estimat al lucrarilor este de 6 luni pentru proiectare si 24 de luni pentru executie. 

Close Search Window