Administrator


 

 


Astazi, 23 august 2019, de la ora 10.00, Consiliul Judetean Bacau a primit vizita unui grup de 20 de tineri din regiunea Cernauti, sat Mahala, elevi ai Scoliilor Medii cu predare în limba româna din Patraulii de Jos si Mahala, însotiti de 3 cadre didactice.
Oaspetii au fost primiti în Sala Mare de sedinte a Consiliului Judetean Bacau, iar la întâlnire au participat presedintele Sorin Brasoveanu si vicepresedintele Adrian Popescu.


Temele abordate în cadrul discutiilor au fost, printre altele, dificultatile cu care se confrunta românii care locuiesc în Ucraina, dar si gasirea de solutii si proiecte care sa contribuie la pastrarea identitatii nationale si promovarea spiritualitatii si traditiilor românesti. În vederea îmbunatatirii conditiilor de viata si de educatie a celor aflati pe alte meleaguri, o solutie ar putea consta în identificarea, de ambele parti, a unor programe de colaborare între scolile si autoritatile din cele doua regiuni.

 

Vizita de astazi face parte din seria de actiuni desfasurate în cadrul Proiectului „Acasa la noi” al Asociatiei Despartamântul Astra „Vasile Alecsandri” din Bacau. Proiectul este finantat de catre Consiliul Judetean Bacau, în baza Legii nr. 350/2005 privind finantarile nerambursabile si se deruleaza în perioada 19–25 august 2019.

 

Elevii au vizitat o serie de obiective turistice din Bacau si din judet, printre care orasele Slanic Moldova si Tîrgu-Ocna, muzeele din Bacau, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Muzeul „Ion Borcea”, dar si Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, au participat la activitati cultural-artistice si au deprins o parte din datinile si obiceiurile reprezentative pentru regiunea noastra.

Întâlnirea de la Consiliul Judetean Bacau s-a încheiat cu câteva momente artistice sustinute de copiii din Cernauti.

Close Search Window