Administrator


     Consiliul Judetean Bacau, împreuna cu municipiul Bacau si Compania Regionala de Apa s-au asociat pentru a realiza în comun ”Statia de demanganizare a Apei si Reabilitarea fronturilor de captare de la Gheraiesti”.
Statia de tratare a apei care va fi construita în cadrul asocierii face parte din sistemul care asigura alimentarea statiei de la Barati si care, în prezent, deserveste sistemele de alimentare cu apa Bacau, Margineni si Fântânele. Împreuna, acestea formeaza Zona de alimentare cu apa Bacau Nord, cu o populatie de 207.774 de locuitori.
     În urma construirii noii statii se va extinde aria de alimentare cu apa si pentru comunele Magura, Sarata, Buchila, Nicolae Balcescu, Galbeni, Gioseni-Tamasi, Faraoani, Cleja, Fundu Racaciuni si Racaciuni, însumând o populatie de 44 681 de locuitori. În total, peste 35% din populatia judetului Bacau va beneficia de alimentarea cu apa potabila.
Un alt beneficiu al investitiei este cresterea debitului de apa potabila cu 200 l/s asigurându-se în acest fel aproximativ 90% din debitul necesar de apa.
     Valoarea cheltuielilor pentru statia de la Gheraiesti (cu un front de captare de 44 de foraje) este de 8,7 milioane de euro. 
Consiliul Judetean Bacau va finanta 95% din valoarea proiectarii si a lucrarilor de executie, adica aproape 40 de milioane de lei, restul de 5% urmând a fi asigurata de municipiul Bacau. Dupa semnarea contractului de finantare în cadrul Programului Operational de Infrastructura Mare, cheltuielile pentru investitie vor fi suportate de Compania Regionala de Apa în calitate de beneficiar al finantarii.
Investitia este parte din ”Proiectul Regional de dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din judetul Bacau, în perioada 2014 - 2020”, proiect complex, de peste 400 de milioane de Euro care cuprinde conducte de aductiune si reabilitarea retelei de distributie a apei în municipiul Bacau si care va fi depus spre finantare din fonduri europene.

Close Search Window