Administrator
Un nou proiect care pune în valoare potentialul zonei estice a judetului a prins viata astazi. Este vorba despre drumul judetean Motoseni-Gura-Craiesti-Benesti-Balotesti-Stanisesti (DJ 243B), pentru care a fost semnat astazi, 11 aprilie 2019, contractul de proiectare si executie.
La eveniment au participat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, vicepresedintele Silviu Pravat, senatorul Dragos Benea, deputatul Ionel Floroiu, directorul Serviciului Public Judetean de Drumuri, Lenuta Ardeleanu, reprezentantul asocierii de firme care a câstigat licitatia pentru executie, împreuna cu primarii comunelor Stanisesti si Motoseni.
Cei peste 7.000 de locuitori pe care acest drum îi deserveste dar si investitori interesati sa îsi dezvolte afaceri pe raza celor doua comune vor beneficia de drumul complet reabilitat, pe o portiune de 15 kilometri, în maximum 30 de luni. Calendarul lucrarilor prevede, de altfel, un termen de 24 de luni pentru executie, la care se adauga 6 luni pentru proiectare.

 

Alaturi de reabilitarea mai multor obiective din cele doua comune, si ma refer la scoli, poduri si dispensar, drumul Stanisesti-Motoseni face parte dintr-un pachet de 7 drumuri judetene, investitiile fiind finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala II. Încercam, prin toate aceste proiecte sa îmbunatatim calitatea vietii locuitorilor acestei zone dar si sa oferim un plus de motivatie potentialilor investitori, în asa fel încât sa reducem decalajul existent între zona de est a judetului si alte zone din judetul Bacau”, a subliniat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

 

În 2016 si 2017 am venit în fata cetatenilor cu o serie de proiecte pentru care am primit votul de încredere. Acest lucru ne determina sa ne aflam într-o competitie continua si sa bifam cât mai multe misiuni îndeplinite din cele pe care ni le-am asumat. Pentru ca noi întelegem sa ne tinem de promisiune iar ziua de astazi este o dovada în plus ca facem lucrurile pe care ni le-am asumat!”, a precizat senatorul Dragos Benea.

 

În mai putin de 2 luni, drumul Stanisesti-Motoseni este al treilea care intra în linia dreapta a lucrarilor de proiectare si executie. În luna martie 2019 au fost semnate înca doua contracte pentru drumurile Padureni-Godovana (DJ241B) si Horgesti-Racatau (DJ 252A). Lungimea însumata pe care vor fi reabilitate drumurile este de peste 22 de kilometri, respectiv 15 kilometri pe traseul Padureni-Godovana si 7,5 kilometri pe Horgesti-Racatau.

Close Search Window