Administrator


 

 

Devenit o traditie în spatiul cultural, în perioada 16–18 octombrie 2019, se desfasoara, în Bacau, cea de-a XXIV-a editie a Simpozionului National de Estetica, manifestare care va reuni personalitati marcante ale culturii nationale, europene si universale, dintre care nu vor lipsi reprezentanti ai Academiei Române, ai mediului universitar, dar si ai universului plastic si muzical românesc.

 

Centrul de Cultura „George Apostu”, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Bacau, a pregatit pentru aceasta editie care se desfasoara sub genericul „Identitate, alteritate, spirit european” o serie de evenimente culturale de exceptie.

 

Simpozionul National de Estetica a debutat miercuri, 16 octombrie 2019 (ora 17.00), la Teatrul Municipal „Bacovia” cu manifestarea deja consacrata intitulata „Spectacolul cartii”, urmata de decernarea Titlului de „Prieten al Centrului George Apostu” si de un concert de gala sustinut de Ansamblul PlaCello.
Programul manifestarii continua în cea doua zi cu lucrarile Conferintei Nationale de Estetica – „Arta si Estetica româneasca la Centenar” urmata de „Spectacolul cartii”, la Teatrul Municipal „Bacovia” cu „Femeia care si-a pierdut barbatul” de Sādegh Hedāyat.
Pastrând acelasi format al programului, ultima zi a Simpozionului va continua cu Conferinta Nationala de Estetica – „Arta si Estetica româneasca la Centenar”, urmata de a treia parte a „Spectacolului cartii” cu prezentarea volumului „O istorie a opiniilor privind filosofia lui Eminescu” de Stefan Munteanu, lansarea albumului de arta si al numarului 51 al  revistei „Vitraliu” si de decernarea Titlului de „Prieten al Centrului George Apostu”.

 

Detalii legate de programul general al Simpozionului National de Estetica http://centrulapostu.ro/simpozionul-national-de-estetica-editia-a-xxiv-a/

Close Search Window