Administrator
Consilierii judeteni au aprobat astazi, 27 februarie 2019, în cadrul sedintei ordinare, devizele actualizate aferente unui numar de patru noi lucrari de investitii pentru drumurile judetene care vor fi demarate în cursul acestui an. 
Este vorba despre reabilitare poduri pe DJ 117, modernizarea unei portiuni de 2,05 kilometri tot pe DJ 117, consolidare drum cu zid de sprijin pe DJ 252, Buhoci-Bibiresti si consolidare cu ziduri de sprijin pe DJ 156H, Buhusi-Runc.
Sectorul propus pentru lucrarile de consolidare pe DJ 117 face legatura între localitatile Berzunti si Moinesti, traversând localitatea Cernu si are o lungime de 4,180 km. Pe aceasta portiune exista patru poduri la care vor fi executate lucrarile de interventii, ele fiind situate la pozitiile km. 18+040, km.18+335, km.19+100, km.20+955.
Tot pe DJ 117 se vor efectua lucrari de reabilitare si consolidare pe sectorul de drum de la km. 14+950-17+000, având o lungime de 2,05 km. Portiunea este amplasata între satele Buda si Cernu, fiind pietruita cu balast, cu acostamente din pamânt si având o latime variabila. Pe anumite tronsoane acostamentele au disparut complet sub actiunea apelor acumulate din precipitatii.
Lucrari de consolidare cu ziduri de sprijin vor fi realizate si pe DJ 252, Buhoci-Bibiresti, km 121+630 dar si pe DJ 156H, Buhusi-Runc, km 4+700.
Un alt proiect de infrastructura, dezbatut în cadrul sedintei de astazi a fost cel de „Anvelopare termica la cladirea internat C12”. Printre lucrarile propuse se numara înlocuirea tâmplariei exterioare, refacerea integrala a trotuarului perimetral, instalarea unui sistem de panouri solare termice, realizarea unei instalatii de ventilare cu recuperarea caldurii/climatizare dar si înlocuirea instalatiei de apa rece/calda si canalizare. Durata de realizare a lucrarilor va fi de 12 luni, la finalizarea investitiei capacitatea internatului fiind de 240 de persoane.
Pentru infrastructura aeroportuara, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitii „Cresterea gradului de siguranta si securitate la Aeroportul International „George Enescu” Bacau”. Proiectul este eligibil la finantare din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 iar întocmirea studiului de fezabilitate s-a realizat în vederea elaborarii si depunerii Cererii de finantare în cadrul apelurilor de proiecte prevazute în cadrul Axei prioritare 2, „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient”, Obiectivul specific 2.3 „Cresterea gradului de utilizare sustenabila a aeroporturilor”. Vor fi îndeplinite în acest fel cerintele de siguranta si securitate pe aeroport si va fi construita o remiza PSI pentru gararea si întretinerea autospecialelor de interventie în caz de incendiu.
Alte dotari se refera la un sistem de aterizare instrumentala pentru asistarea aterizarii instrumentale a aeronavelor, cu impact direct în mentinerea si cresterea sigurantei operatiunilor aeriene dar si achizitionarea de mijloace aeroportuare sau echipamente si sisteme de control  pentru cresterea sigurantei si securitatii pasagerilor si bagajelor.
Durata de executie a obiectivului de investitii este de 10 luni.

Close Search Window