Administrator


 

 

Vineri, 09 august 2019, în Sala Mica a Consiliului Judetean Bacau, începând cu ora 11.00, a avut loc o întâlnire între reprezentanti ai Consiliului Judetean Bacau si cei ai tinerilor bacauani, în cadrul careia au fost purtate discutii pe marginea draft-ului Strategiei pentru Tineret 2019 - 2025.


Strategia de tineret, subordonata Strategiei de Dezvoltare Durabila a judetului Bacau, a fost întocmita de O.N.G.-uri care desfasoara activitati dedicate tinerilor din judetul Bacau si porneste de la o analiza amanuntita a evolutiei numarului de tineri din Bacau si a problemelor cu care se confrunta acestia. Strategia este axata pe 3 piloni de dezvoltare si anume: judetul Bacau, judet inovator, incluziv si educat.


La întâlnire au participat, din partea Consiliului Judetean Bacau, presedintele Sorin Brasoveanu si vicepresedintele Silviu Ionel Pravat, iar din partea O.N.G.-urilor, presedintele Federatiei Tinerilor din Bacau, Gabriei Carnariu, precum si Dragos Fânaru, Asociatia BeGreat, Paul Katz, Asociatia Favor si Marian Damoc Asociatia RYMD.
În urma discutiilor purtate între reprezentantii O.N.G.-urilor si reprezentanti ai Consiliului Judetean Bacau a fost apreciat rolul si importanta initierii unei strategii în domeniul tineretului, dar si dorinta de a se implica în procesul de fundamentare si implementare a strategiei la nivelul judetului Bacau.


Ma bucur ca am în fata mea parteneri de discutie valorosi, care au surprins în mod obiectiv si foarte realist problemele tinerilor, le-au abordat într-o maniera creativa si au încercat sa gaseasca solutii pentru mentinerea tinerilor în judet si pentru a face din judetul nostru un mediu cât mai atractiv si competitiv pentru afaceri. Vreau sa stiti ca veti avea în  institutia nostra un partener si un sustinator al acestei strategii si va propun sa constituim echipe mixte de lucru formate din reprezentanti ai O.N.G.-urilor de tineret, specialisti din cadrul aparatului de specialitate al consiliului si ai altor institutii publice locale pentru a identifica solutiile si sursele de finantare propuse în strategie”, a apreciat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

Close Search Window