Administrator
Bibliotecile din lumea întreaga sarbatoresc astazi International Book Giving Day, Ziua iubitorilor de carte. Pentru a marca acest moment, dar si în contextul Zilei de Valentine's Day, Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza” va asteapta astazi, 14 februarie 2019, începând cu ora 12.00, sa participati la actiunea „Îndragosteste-te de o carte!”, în cadrul careia cei prezenti îsi pot alege o carte pereche dintre cele 463.241 de volume ale bibliotecii.
Ineditul proiect este realizat de sectia Împrumut adulti a bibliotecii, în parteneriat cu Colegiul National „Gheorghe Vrânceanu”. De altfel, Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza” desfasoara anual activitati cu caracter cultural, destinate iubitorilor de lectura. Astfel, în baza parteneriatelor de colaborare încheiate cu unitatile scolare, în anul 2018, biblioteca a organizat o serie de manifestari, dintre care amintim: „Marea lectureala”, „Scriitorul – un om cu o voce”, „Biblioteca – Altarul cartilor”, „Ziua Internationala a Cititului Împreuna”, „Povestile copilariei”, „Convinge-ma sa citesc” si altele, la care au participat peste 500 de elevi din unitatile de învatamânt bacauan.
Pe parcursul vacantei de vara, sub egida „Biblioteca de vacanta”, au fost organizate activitati pentru copii, cu scopul de a le stimula creativitatea, dezvolta placerea cititului si oferi o alternativa de petrecere a timpului liber. Programul s-a bucurat de participarea a peste 100 de copii.
Un impact deosebit l-au avut si doua activitati organizate în cadrul Festivalului National George Bacovia „BAC-FEST 2018”, respectiv un regal de poezie la înaltime, desfasurat la Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, sub denumirea UBUNTU, si „Autobuzul Bacovia”, actiune care a oferit bacauanilor prilejul de a circula gratuit, pe un traseu bacovian, ocazie cu care au putut asculta poezii recitate de poetul bacauan si citi din opera acestuia.
Tot în 2018, a avut loc si ce-a de-a doua editie regionala a festivalului „CDIdei în carti”. Nascut din dorinta de a pune în valoare pasiunea pentru lectura, dar si pentru a oferi un cadru de demonstrare a abilitatilor si cunostintelor dobândite de elevi în contexte nonformale, festivalul a reunit un numar de 80 de elevi din judetul Bacau.

Close Search Window