Administrator


 

 

     O delegatie a Comisiei Europene, condusa de comisarul sef Carsten Rasmussen, s-a aflat marti, 16 aprilie 2019, într-o vizita de lucru în judetul Bacau. Oficialii europeni, însotiti de presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, primarul municipiului Bacau, Cosmin Necula, directorul ADIS Bacau, Carmen Stoican, de reprezentanti ai Autoritatii de Management si ai ECO SUD s-au deplasat în teren la o serie de obiective finantate prin programe europene. Este vorba despre Celula 2 a Depozitului Ecologic Bacau si Spitalul Orasenesc Buhusi.
     Depozitul Ecologic Bacau a fost construit în perioada 2011-2016, în cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deseurilor Solide  în judetul Bacau” finantat prin Programului Operational Sectorial „Mediu” 2007–2013, în valoare totala de aproximativ 34 milioane de euro.
    Celula  are o capacitate de 4,123 milioane m3 si asigura servicii de depozitare, tratare si eliminare a deseurilor menajere, dar si servicii de compostare si reciclare, pentru judetul Bacau, în conformitate cu directivele europene si normele legislative nationale.
    Deseurile colectate în cadrul Depozitului Ecologic Bacau sunt selectate si reutilizate atât în industria de prelucrare a metalelor, materialului plastic, hârtiei si sticlei, cât si pentru producerea de energie, contribuind astfel la dezvoltarea economiei circulare.
    Al doilea obiectiv la care s-a deplasat delegatia a fost la Buhusi unde spitalul implementeaza un proiect ce are ca scop „Cresterea eficientei energetice pentru cladirile Spitalului Orasenesc Buhusi”. Solutiile tehnice se refera la izolarea exterioara si interioara a cladirii, realizarea unui sistem de ventilare cu recuperare de caldura, precum si instalarea de panouri solare si fotovoltaice, toate acestea având ca rezultat scaderea cu mai bine de 60% a consumului anual de energie primara necesar pentru functionarea cladirilor spitalului si implicit la scaderea costurilor.

Close Search Window