Administrator


 

 

În perioada 23-25 august 2019, Piata tricolorului din Bacau a fost locul de reîntâlnire al bacauanilor de pretutindeni - iubitori ai muzicii de calitate, cu prilejul celei de-a doua editii a proiectului „Serile Diasporei”.


Proiect initiat de Consiliul Judetean Bacau si realizat cu sprijinul Filarmonicii „Mihail Jora”, „Serile Diasporei” au debutat în acest an cu o seara de jazz. Pe scena amplasata în fata Palatului Administrativ au evoluat membrii formatiei „Groove Garden by Sorin Zlat”, respectiv Sorin Zlat – keys & band leader, Robert Patai – voce, Razvan Trifan- saxofon, Alex Man – ghitara, Cristi Dragomir – bas si Laurentiu ªtefan – baterie. Astfel, iubitorii genului au avut ocazia sa asculte piese reorchestrate ale unor artisti celebri sau compozitii proprii, într-o interpretare de exceptie.


În deschiderea celei de-a doua seri, actorul ªtefan Hagima a prezentat publicului programul constând într-o incursiune în istoria operei, avându-i ca protagonisti pe soprana Gabriela Istoc si tenorul Mihai Urzicana, acompaniati de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” dirijata de Mihnea Ignat, român stabilit în Spania si venit special în Bacau, pentru acest concert. Au fost interpretate piese îndragite ale unor compozitori celebri: Mozart, Donizetti, Puccini, Lehár sau Verdi.


Ultima seara a fost o calatorie în lumea muzicii de film si a hiturilor pop rock. Sub bagheta dirijorului Mihail ªtefanescu, orchestra Filarmonicii a interpretat piese cunoscute din repertoriul Deep Purple, Vanghelis, Queen, The Rolling Stones sau The Beatles. Solistul serii de duminica, 25 august 2019, a fost oboistul Emil Stancu.

 

Gazda evenimentului a fost, ca si la prima editie, Pavel Ionescu-Ambrozie, directorul Filarmonicii „Mihail Jora” iar printre invitati s-a aflat si Victor Ionescu, subsecretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

 

Au fost trei seri de exceptie, în care jazzul, opera, opereta si muzica de film au încântat publicul pentru care Piata tricolorului a parut, si în acest an, neîncapatoare.

Close Search Window