Administrator
Nascut dintr-o dorinta si o politica comuna, desfasurarea Sezonului cultural Franta-România coincide cu presedintia României la Consiliul Uniunii Europene. Sezonul Franta - România îsi propune sa reînnoiasca imaginea si perceptia pe care cele doua tari o au una despre cealalta si sa întareasca legaturile si cooperarea în domeniul cultural, economic si stiintific.
Proiectul se desfasoara în cele doua tari partenere în Franta între 1 decembrie 2018 si 16 aprilie 2019 si în România între 18 aprilie si 14 iulie 2019.
Un concert deosebit care a deschis Sezonul Franta - România a avut loc joi, 28.02.2019, la Filarmonica “Mihail Jora” din Bacau.
Concertul pentru violoncel si orchestra de Henri Nafilyan a fost interpretat în prima auditie mondiala de catre Orchestra Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacau si l-a avut ca solist pe violoncelistul francez Thibaut Reznicek. Datorita valorii sale artistice si reprezentative pentru cultura franceza , concertul aflat sub bagheta dirijorului Marcian David, a primit, în avant premiera, acordul de a se încadra în Sezonul Franta România.
În cadrul Sezonului Franta-România, Asociatia NOESIS-ENESCO Bacau desfasoara proiectul "George Enescu" în tarile partenere.

Close Search Window