Administrator
Sâmbata, 20 octombrie 2018, iubitorii sportului sau doar amatori ai activitatilor în aer liber au avut ocazia de a se delecta cu "Valea Budului Trail", cross si semimaraton.  
Traseul de alergare, desfasurat pe poteci si drumuri forestiere dispuse în padurea ce domina satul Valea Budului, comuna Margineni nu a ridicat probleme participantilor la acest eveniment sportiv. La linia de start s-au aliniat aproape 400 de alergatori iar concursul a constat în doua probe, cross pe o distanta de 10 km si semimaraton pe 21 km. La cele doua probe au participat concurenti, pe grupe de vârsta iar în final au fost oferite 54 de premii pentru 18 categorii.
Valoarea totala a bugetului proiectului a fost de 35000 lei, din care Judetul Bacau, în calitate de partener, a finantat peste 84%, restul necesarului fiind acoperit de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bacau.
"Valea Budului Trail", eveniment aflat la prima editie, a avut ca obiectiv atragerea publicului catre activitatile sportive si catre o viata mai sanatoasa prin scoaterea în evidenta si promovarea acestor tipuri de competitii atât la nivel regional, cât si la nivel national.
Succesul acestei actiuni a încurajat organizatorii sa propuna si pe viitor astfel de evenimente astfel încât maratonul de la Valea Budului sa devina o manifestare de traditie pe harta sportiva nationala.

Close Search Window