Administrator
     În perioada 13-14 octombrie 2018, Asociatia „Sf. Voievod Stefan cel Mare - Hârja”, va organiza a VI-a editie a Simpozionului national dedicat persoanelor de vârsta a treia, intitulat Istorie sociala gerontologica în Anul Centenar.
     Evenimentul, devenit deja traditie la Hârja, face parte din cadrul proiectului „Servicii de îngrijire integrate si de calitate pentru vârstnici – Asistenta sociala gerontologica în An Centenar”, fiind demarat si implementat cu cofinantarea Consiliului Judetean Bacau în baza Legii nr. 350/2005.
     În acest an, activitatile cuprinse în evenimentul organizat în contextul Zilei Internationale a Persoanelor Vârstnice se vor desfasura sub forma unui workshop dedicat în special principalilor promotori ai schimbarilor de bun augur - asistentii sociali cu sprijinul cadrelor didactice universitare din tara si strainatate.
     Manifestarea, pe lânga cofinantarea si parteneriatul Consiliului Judetean Bacau, va beneficia si de aportul financiar Bella România si al Colegiului National al Asistentilor Sociali din România, filiala Bacau, care se vor ocupa de creditarea evenimentului. În acest fel, asistentii sociali vor primi credite profesionale pentru participare.
Invitatii vor fi implicati activ în cadrul atelierelor lucrative concepute cu scopul dezvoltarii unor instrumente de lucru si a unei metodologii de furnizare a asistentei sociale gerontologice integrate în zonele istorice ale României Mari si în regiunile din care provin invitatii. La workshopul care va avea loc în perioada 13-14 octombrie 2018 în sala Paraclis bisericesc din cadrul Asociatiei „Sf. Voievod Stefan cel Mare - Hârja” si în alte spatii din cadrul Complexului social de la Hârja, vor fi invitate aproximativ 50 de persoane, printre care asistenti sociali din zonele istorice ale României Mari (Țara Româneasca, Moldova, Bucovina, Basarabia, Transilvania si Cernauti), precum si reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor de interes.

Close Search Window